تحقیق در مورد زندگینامه دکتر حسابی

این تحقیق به بررسی زندگینامه دکتر محمود حسابی، پدر علم فیزیک و مهندسی نوین ایران، می‌ پردازد و نقش او در گسترش علوم مدرن، تأسیس مراکز آموزشی و پژوهشی را تحلیل می‌ کند.

تحقیق در مورد زندگینامه دکتر حسابی

زندگینامه دکتر محمود حسابی

سید محمود حسابی، متولد سال ۱۲۸۱ خورشیدی در تهران، از پدر و مادری اهل تفرش بود. او چهار سال ابتدایی زندگی خود را در تهران سپری کرد و سپس به همراه خانواده‌اش (پدر، مادر و برادر) راهی شامات شد. دکتر حسابی در سن هفت سالگی تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه کشیش‌های فرانسوی در بیروت آغاز کرد. این دوران همراه با سختی‌ های زندگی در غربت و تنگدستی سپری شد. همزمان، مادر فداکار و فرهیخته‌اش، خانم گوهرشاد حسابی، او را در زمینه تعلیمات مذهبی و ادبیات فارسی آموزش می‌داد. دکتر حسابی حافظ قرآن کریم بود و دیوان حافظ، بوستان و گلستان سعدی، شاهنامه فردوسی، مثنوی مولوی و منشآت قائم‌ مقام را به خوبی می‌ شناخت و بر آنها تسلط داشت.

آغاز تحصیلات متوسطه وی با وقوع جنگ جهانی اول و تعطیلی مدارس فرانسوی‌ زبان در بیروت همزمان شد. به همین دلیل، او دو سال در منزل درس خواند و سپس وارد کالج آمریکایی بیروت شد. در سن ۱۷ سالگی موفق به دریافت لیسانس ادبیات، در ۱۹ سالگی لیسانس بیولوژی و در ادامه مدرک مهندسی راه و ساختمان شد. در این دوران، با نقشه‌کشی و فعالیت‌ های راه‌ سازی به تامین معاش خانواده کمک می‌کرد. او همچنین در رشته‌های پزشکی، ریاضیات و ستاره‌ شناسی به تحصیل پرداخت.

شرکت راه‌ سازی فرانسوی که دکتر حسابی در آن فعالیت می‌ کرد، به پاس زحمات وی، او را برای ادامه تحصیل به فرانسه فرستاد. او در سال ۱۹۲۴ میلادی وارد مدرسه عالی برق پاریس شد و یک سال بعد فارغ‌ التحصیل شد. همزمان با تحصیل در رشته معدن، در راه‌آهن برقی فرانسه مشغول به کار بود و سپس فعالیت خود را در معادن آهن شمال فرانسه و زغال‌سنگ ایالت سار آغاز کرد. در ادامه، با روحیه پژوهشی و علمی خود، در دانشگاه سوربن به تحصیل در رشته فیزیک پرداخت و در سال ۱۹۲۷ میلادی، در سن ۲۵ سالگی، دکترای فیزیک خود را با ارائه رساله‌ای با عنوان «حساسیت سلول‌ های فتوالکتریک» با درجه عالی دریافت کرد.

دکتر حسابی علاوه بر فعالیت‌ های علمی، در زمینه موسیقی سنتی ایران، موسیقی کلاسیک غرب و چند رشته ورزشی نیز تبحر داشت و موفق به دریافت دیپلم نجات غریق در رشته شنا شد.
با وجود امکان ادامه فعالیت در خارج از کشور، عشق به میهن او را به ایران بازگرداند. او با تعهد و ایمان، به خدمت خستگی‌ ناپذیری پرداخت تا جوانان ایرانی را با علوم نوین آشنا سازد. تأسیس دارالمعلمین، دانشسرای عالی، دانشکده‌ های فنی و علوم دانشگاه تهران، نگارش ده‌ ها کتاب و جزوه، و پایه‌ گذاری فیزیک و مهندسی نوین، او را به «پدر علم فیزیک و مهندسی نوین ایران» تبدیل کرد.

حدود هفتاد سال خدمت علمی دکتر حسابی، گسترش علوم مدرن، واژه‌ گزینی علمی برای مقابله با لغات بیگانه و ایجاد مراکز آموزشی، پژوهشی و تخصصی از اقدامات ارزشمند او به شمار می‌ رود.

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 7

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.