گزارش کار دور بحرانی آزمایشگاه دینامیک و ارتعاشات

این گزارش کار به بررسی دور بحرانی در آزمایشگاه دینامیک و ارتعاشات می‌ پردازد و شامل داده های ثبت شده ، نمونه محاسبات ، اهداف، تئوری، روش انجام آزمایش و تحلیل نتایج است. در آن، اثرات بارگذاری بر ارتعاشات عرضی تیرها و مشخصات دستگاه آزمایش نیز بررسی می‌ شود.

گزارش کار دور بحرانی آزمایشگاه دینامیک و ارتعاشات

هدف
بررسی ارتعاشات عرضی تیرها و بدست آوردن سرعت بحرانی

مقدمه
هرگاه محوری تحت بارگذاری قرار گیرد, مرکز جرم آن از امتداد مراکز یاتاقانهایش خارج خواهد شد. حال اگر این محور شروع به چرخش کند به ازای سرعت یا سرعت های دورانی معین تغییر شکلهای بزرگی در آن بوجود می آید.

سرعت های مربوطه را دورهای بحرانی می گویند. این عدم انطباق معمولا در همه سیستم ها حتی در سیستم های دقیق نیز وجود دارد. هنگامی که محور شروع به چرخش می کند, مرکز جرم روی مسیر دایره ای حرکت کرده و آن حرکت, زمانی پایدار خواهد بود که نیروی مخالفت کننده با نیروی جانب مرکز تامین گردد. این نیرو توسط خمش محور تامین خواهد شد و لذا تغییر فرم محور تا جایی ادامه پیدا می کند که نیروی الاستیک تولید شده در آن برابر نیروی جانب مرکز حاصل از حرکت دورانی شود .

شرح دستگاه :
دستگاه دارای یک شاسی است که روی آن یک الکتروموتور با سرعت حداکثر 2840 rpm نصب شده است. شفت موتور توسط کوپلینگ به یک شفت دیگر که روی یک یاتاقان استوار است متصل شده است. در انتهای دیگر این شفت یک سه نظام متصل می باشد که وظیفه آن گرفتن یک سر نمونه آزمایش (به عنوان تکیه گاه شماره 1) می باشد. نمونه آزمایش میله ای از جنس استیل به طول 66 cm و قطر 6 mm می باشد.

دو پایه شماره 2 و 3 جهت جلوگیری از انحراف بیش از حد میله در نظر گرفته شده است و به عنوان محافظ عمل می نماید. پایه انتهایی (شماره 4) به وسیله پیچ استقرار در جای خود ثابت می شود. دو وزنه با جرم 500 gr در محل های دلخواه نصب می شوند. دستگاه در جهت طولی مدرج شده است که با استفاده از آن, فاصله بین پایه ها و محل نصب وزنه ها، اندازه گیری می شود.
محور به وسیله الکتروموتور به گردش در می آید.

دقت شود که بلافاصله پس از روشن نمودن دستگاه توسط کلید اصلی، موتور روشن نشود و باید حدود چند دقیقه بین روشن شدن دستگاه، و روشن شدن موتور فاصله بیاندازید (برای حفاظت از کنترلر دور موتور). توسط کنترلر دیجیتال, فرکانس دوران از 0Hz تا 50Hz قابل تنظیم است. ماکزیمم دور موتور 2840 rpm است که با تنظیم فرکانس روی 50Hz قابل دستیابی است. رابطه بین فرکانس و دور موتور بر دقیقه، یک رابطه خطی است.

فهرست مطالب
1- هدف
2- مقدمه
3- شرح دستگاه
4- تئوری
5- روش انجام آزمایش
6- خواسته های آزمایش
7- سوالات آزمایش
8- نتیجه گیری کلی
9- نمونه محاسبات

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD , PPT , PDF

تعداد صفحات تعداد صفحات: 15

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.