پاورپوینت بررسی انواع ابزارهای مشتقه مالی
این پاورپوینت به بررسی انواع ابزارهای مشتقه مالی می پردازد و شامل تعاریف، خصوصیات، نقش اقتصادی و معایب آنها است. همچنین، انواع قراردادهای مشتقه مانند قرارداد آتی، پیمان آتی و قراردادهای اختیاری را معرفی می کند.
مقدمه
در مباحث سرمایه گذاری و مدیریت مالی استفاده از ابزارهای مالی امری اجتناب نا پذیر است و انتخاب آن با توجه به موقعیت و شرایط بازار صورت می گیرد.
سرمایه گذاران و متخصصان فن در امر سرمایه گذاری به دنبال سرمایه گذاری با حداقل ریسک در بازار و یا کاهش و انتقال آن هستند تا بتوانند به حد قابل قبولی از سود دهی دست یابند.
اصطلاح ابزار مشتقه بازارهای ارزی وپولی از اواخر دهه هشتاد میلادی مورد استفاده قرار گرفت . البته قبل از آن ابزارهایی نظیر خط ترازنامه, محصولات مالی, ابزارهای مدیریت ریسک و مهندسی مالی استفاده می شد .
ابزارهای مشتقه که از بازارهای پایه ای شامل کالا ,انرژی,ارز,پول و سرمایه مشتق شده اند تمامی اصطلاحات قبلی را در بر می گیرند .
بسیاری از معاملات مربوط به ابزارهای مشتقه از لحاظ مبلغ و سررسید تسویه ثابت بوده و در بورس های مربوطه (کالا ,انرژی,ارز)انجام می پذیرند که سالها به شیوه اعلام قیمت در صحن بازار انجام می گرفت البته از سال 1998 این شیوه جای خود را به اعلام قیمت بر روی صفحات مانیتور داد.
تعریف ابزار مشتقه (Derivative Contract )
ابزار مالی ای است که ساختار پرداخت و ارزش آن از ارزش اوراق بهادار ,کالاهای اساسی ,نرخ بهره و شاخص اوراق بهادارمربوطه نشأت می گیرد. این ابزار به دارنده آن ا ختیار و یا تعهد خرید یا فروش یک دارایی مالی را می دهد . ارزش آن از ارزش دارایی های مالی مربوطه مشتق می شود.
بنا به تعریف ابزارهای مشتقه معاملاتی هستند که اصل دارایی در آن جابه جا نشده و عملکرد قیمت ابزارهای مشتقه ناشی از تغییرات قیمت کالای مربوطه است. به عبارت دیگر رفتار این ابزارها از رفتار دارایی مربوطه در بازار ناشی می شود . البته دربسیاری از موارد دارایی معامله نشده و فقط مابه التفاوت قیمت ها و یا حق بیمه بین طرفین تسویه می شود .
خصوصیات ابزار مشتقه
1. قیمت اوراق مشتقه مانند سایر کالاها و اوراق به عرضه و تقاضا بستگی ندارد بلکه به قیمت دارایی پشتوانه اوراق وابسته است.
2. مصون سازی در بازار نقد یا تحویل فوری برای آینده کپی می شود یعنی آن چه در بازار امروز وجود دارد با همان شرایط در آینده بدست می آورد.
3. بدهی در اوراق مشتقه یک ادعای اقتضایی در زمانی مشخص است که آن ها را به مثابه یک اهرم بسیار قوی مطرح می کند. بدهی بیان گر تعهد در مقابل خریدار است.
نقش اقتصادی ابزار مالی مشتقه :
1. انتقال خطر بازار
2. کاهش هزینه های تامین مالی وام گیرندگان
3. تغییر کارامد نسبت بدهی های ثابت به بدهی های با نرخ شناور
4. افزایش بازده دارایی
5. تعدیل سریع ساختار جریان نقدی دارایی ها برای انطباق بیش تر با وضعیت شرکت در بازار
6. گریز از مالیات و دور زدن مقررات
فهرست مطالب
مقدمه
تعریف ابزار مشتقه (Derivative Contract )
خصوصیات ابزار مشتقه
نقش اقتصادی ابزار مالی مشتقه
معایب ابزارهای مشتقه
انواع قراردادهای مشتقه
قرارداد آتی (Futures Contracts )
پیمان آتی (Forward Contracts )
تفاوتهای کلی بین قراردادهای آتی و پیمان های آتی
قراردادهای سلف (Bai-Salaf )
تفاوت قرارداد سلف و قراردادآتی
قراردادهای استصناع (Bai-Istisna )
قراردادهای معاوضه ای (SwapContracts)
قراردادهای اختیاری(Option Contracts)
تقسیم بندی قراردادهای اختیاری از نظر سررسید
اختیار خرید (Call Option)
اختیار فروش(Put option)
نتیجه گیری
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 29
پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.