پاورپوینت فصل 12 تئوری حسابداری جلد دوم دکتر ساسان مهرانی
پاورپوینت فصل دوازدهم تئوری حسابداری جلد دوم دکتر ساسان مهرانی، دکتر غلامرضا کرمی،سید مصطفی سید حسینی و مهتاب جهرمی با عنوان ناسازگاری های بازار کارا و پیش بینی ارزش شرکت
مقدمه
براساس فرضیه بازار کارا، اطلاعات عمومی بلافاصله پس از انتشار، در قیمت سهم منعکس خواهند شد که این انعکاس از طریق واکنش بازیگران بازار سرمایه با اقدام به معامله بر روی یک سهم خاص صورت می گیرد.
این پنداشت که ممکن است بازار به طور کامل کارا نباشد، جریانی از تحقیقات بازار سرمایه را در حسابداری پدید آورد که به آزمون کارایی بازار سرمایه پرداختند. نتایج این تحقیقات که درهمین فصل به بررسی آن خواهیم پرداخت، حاکی از آن است که فرضیه بازار کارا با ناسازگاری هایی همراه است، به این مفهوم که نمی توان ادعا کرد که قیمت سهم در هر لحظه از زمان نشان دهنده ارزش واقعی شرکت است.
آیا بازارهای سرمایه به طور کامل کارا هستند؟
در این بخش و همچنین بخش های بعد به طور خلاصه به سوالاتی خواهیم پرداخت که در ارتباط با کارایی بازار سرمایه مطرح شده است. ابتدا به ذکر برخی از سویه های رفتاری خواهیم پرداخت. سپس تئوری انتظارات، نوسان ها، حباب های بازار سرمایه و فرضیه افشا ناقص را بررسی خواهیم کرد. تمامی این موضوعات بنیان های فرضیه بازار کارا را با محدودیت همراه می سازد.
سویه های رفتاری
در اصطلاح به رفتارهای غیر عقلایی سرمایه گذاران در اقتصاد رفتاری، سویه های رفتاری گفته می شود. به عنوان مثال می توان به توجه محدود سرمایه گذاران به عنوان یک سویه رفتاری اشاره داشت؛ به این مفهوم که آنها توانایی و زمان لازم برای پردازش تمام اطلاعات موجود را ندارند (به این مفهوم نظریه تکیه گاه نیز گفته می شود). به این ترتیب سرمایه گذاران توجه خود را تنها معطوف به خط پایانی صورت های مالی، یعنی سود حسابداری خواهند کرد و سایر اطلاعات مالی از جمله اطلاعات یادداشت توضیحی را مورد توجه قرار نخواهند داد.
سویه های رفتاری متعددی همچون حسابداری ذهنی، خود فریبی، روش های ابتکاری، رفتار گله ای و… در مالی رفتاری مطرح شده است که تماماً بر پایه رفتار غیر عقلایی سرمایه گذاران است.
تئوری چشم انداز
کاهنمن و تورسکی در سال 1979 برای اولین بار تئوری چشم انداز را به عنوان یک جایگزین برای تئوری تصمیم منطقی ارائه نمودند.
براساس نظریه تصمیم منطقی سرمایه گذاران ریسک گریز می باشند به این مفهوم که تنها زمانی حاضر به پذیرش ریسک می شوند که بازدهی متناسب با آن کسب کنند. تئوری چشم انداز نیز سرمایه گذاران را ریسک گریز فرض می کند با این تفاوت که ریسک گریزی بر اساس نظریات مالی رفتاری به واسطه عدم مطلوبیتی است که از محل زیان، حتی به میزان بسیار کم حادث می شود.
نوسانات بازار سهام
یکی دیگر از شواهد عدم کارایی بازار سرمایه، وجود نوسانات قابل توجه در سطح بازار می باشد.
محققین به بررسی علل پدید آمدن نوسان در بازار سرمایه پرداخته اند. برخی وجود اثرات تقویمی را نیز از دیگر عوامل ایجاد نوسان بیش از حد در قیمت سهام و یک ناسازگاری برای فرضیه بازار کارا دانسته اند. بر اساس مجموعه ای از نظریات، بازارهای مالی در زمان های خاصی از سال همراه با تغییرات قابل توجهی در قیمت سهام می باشند.
رفتار قیمت سهام در تاریخ های متعددی در تقویم مورد بررسی قرار گرفته است که از آن جمله می توان به اثر ژانویه اشاره داشت. محققین دریافته اند که در ماه ژانویه اغلب شاخص بازار سرمایه با روندی مثبت همراه بوده و قیمت سهام دارای نوسانی بیشتر نسبت به ماه های دیگر است.
حباب های بازار سهام
حباب در بازار سرمایه زمانی پدید می آید که قیمت اوراق بهادار به طور قابل توجهی از ارزش بنیادی فاصله گرفته و افزایش می یابد که خود مصداقی از نوسان بازار سهام نیز می باشد.
در نگاه شیلر حباب در بازار سرمایه ناشی از چند فاکتور رفتاری همچون نسبت دادن تصمیم صحیح به خود، رفتار حرکتی و انجام معامله با بازخورد مثبت است. همچنین وی رفتار گله ای سرمایه گذاران در پیروی از پیش بینی های تحلیلگران را نیز یک عامل تأثیرگذار در پدید آمدن حباب بازار سهام می داند.
همانند نوسانات بازار سهام، پدید آمدن حباب در بازار سهام نیز نشان از ناکارایی بازار سرمایه دارد.
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 35
پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.