مقاله در مورد کانی ها
این مقاله در مورد کانی ها می باشد و مفهوم ، پیشینه پیدایش ، انواع و ویژگی های کانی ها را مورد بررسی قرار می دهد. این پروژه به دانشجویان رشته های محیط زیست ، زمین شناسی ، جغرافیا و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.
مقدمه
کانی عبارت است از عناصر یا ترکیبات شیمیایی طبیعی جامد ، همگن ، متبلور و ایزوتروپ با ترکیبات شیمیایی نسبتاً معین که در زمین یافت می شود. خواص فیزیکی کانیها در حدود مشخص ممکن است تغییر نمایند. کانیها به صورت اجسام هندسی با ساختمان اتمی منظم متبلور می گردند که به آن بلور می گویند. اگر بلور یک کانی را به قطعات کوچک و کوچکتر تقسیم نماییم سرانجام به کوچکترین جزء دارای شکل هندسی منظم خواهیم رسید که آن را واحد تبلور ، سلول اولیه و یا سلول واحد بلور می نامند. از کنار هم قراردادن واحدهای تبلور شبکه بلور که سازنده اجسام متبلور است ایجاد می گردد.
علاوه بر کانیهای متبلور با دسته ای از ترکیبات دارای تمامی خواص کانی بجز سیستم تبلور می باشند که این دسته را شبه کانی می نامند و شرایط تشکیل کانیها بسیار متفاوت است ، برخی مانند پیریت ممکن است در شرایط بسیار متنوعی ایجاد گردند در حالیکه برخی دیگر به عنوان شاخص کانی ، فشار ، دما وجود عناصر رادیواکتیو و … مورد استفاده قرار می گیرند. همه کانیها به استثنا شبه کانی ها در یکی از ۷ سیستم تبلور شناخته شده متبلور می گردند. برخی از کانیها در شرایط مشابه در کنار هم تشکیل می گردند که به آنها پاراژنز با کانی های همراه گفته می شود.
کانیها در طبیعت در اندازه های بسیار متفاوتی یافت می شوند که بر این اساس آنها را به درشت بلور ، متوسط بلور ، ریز بلور و مخفی بلور تقسیم می نمایند. برخی از انواع درشت بلور و متوسط بلور در نمونه های دستی قابل تشخیص بوده ، انواع ریز بلور توسط میکروسکوپهای قوی و کانیهای مخفی بلور را به کمک اشعه ایکس و میکروسکوپهای الکترونی می توان شناسایی نمود.
ویژگیهای کانیها
کانیها همگناند، یعنی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی همه ذرههای سازنده آنها، یکسان است. برای مثال، اگر یک قطعه هالیت یا نمک خوراکی را به تکههای بسیار کوچکی بشکنیم، همه ذرههای بهدست آمده، مزه شوری دارند، بهسادگی در آب حل میشوند و دیگر ویژگیهای نمک را نشان میدهند.
کانیها جامد و بلوریاند: یعنی، ذرههای سازنده آنها براساس نظم و قانون معینی کنار هم قرار گرفتهاند؛ به نحوی که، همه سطحهای بیرونی یک کانی، صاف است. شکل بلوری و منظم کانیها از آرایش اتمها و مولکولهای درونی آنها ناشی میشود.
هر کانی ترکیب شیمیایی ثابتی دارد. برای مثال، پیریت همیشه FeS۲ و کلسیت CaCO۳ هموارهاست. البته، در برخی کانیها ممکن است نسبت برخی عنصرها تغییر کند. برای مثال، در کانی الوین FeMgSiO۴ ممکن است درصد آهن و منیزیم از بلوری به بلوری دیگر، از ۰ تا ۱۰۰٪ تغییر کند.
برخی کانیها، مانند طلا، از یک عنصر درست شدهاند. البته، طلا کمتر به صورت خالص یافت میشود. بلورهای مکعبی و زرد رنگ طلا، اگر با نقره همراه باشند، روشنتر و اگر با مس همراه باشند، قرمزتر به نظر میرسند. بسیار از کانیها از دو یا چند عنصر متفاوت هستند که ماده مرکبی را بهوجود آوردهاند. برای مثال، فراوانترین کانی، یعنی کوارتز، ترکیبی از سیلیسیم و اکسیژن است.
فهرست مطالب
مقدمه
ویژگیهای کانیها
شکلگیری کانیها
شناسایی کانیها
نامگذاری کانیها
کانیهایی با نامهای ایرانی
بیرونیت
آویسنیت
تالمسیت
ایرانیت
خونیت
انارکیت
خادمیت
سلیکاتها
سولفاتها
کربناتها
فسفاتها
هالیدها
سولفیدها
اکسیدها
عنصرها
کاربرد کانیها
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 15
پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.