مقاله درباره نورد کاری
این تحقیق در مورد نورد کاری می باشد و تاریخچه، اصول ، انواع و روشهای فرآیند نورد کاری را مورد بررسی قرار می دهد. این تحقیق به دانشجویان رشته های ساخت و تولید، مهندسی صنایع و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.
مقدمه
نوردکاری از جمله فرایندهای پُرکاربرد در تولید مقاطع استاندارد، مثل ورق، است. در نوردکاریِ صفحهها، ورقها و تسمهها، پهنای قطعة کار فقط اندکی افزایش مییابد. از عوامل تأثیرگذار در این فرایند، میتوان به ارتفاع اولیه و ثانویة قطعه، پهنای آن، سرعت چرخش غلتک، جنس غلتک و نیز دمای کار و جنس قطعة کار اشاره کرد. این فرایند را میتوان با چند غلتک و در چند مرحله تا زمانِ رسیدن به ارتفاع و وضعیت مطلوب ادامه داد.
مثلاً اگر ورقی با ضخامت 5 میلیمتر در اختیار دارید و میخواهید ضخامت آن را به 1.5 میلیمتر برسانید، میتوانید از یک یا چند غلتک که در یک ردیف قرار گرفتهاند استفاده کنید. باهر بار عبور هر یک از غلتکها، اندکی از ضخامت ورق کاسته میشود تا اینکه ضخامت به مقدار دلخواه برسد.ما انجا کمی از نورد اهن را توضیح می دهیم:در نورد فلز اول در کوره میرود و بعد رسیدن به دمای مورد نظر از کوره خارج و بر روی رولگان می رود که رولگان شمش را به سمت استندها می برد
فرآیند نورد (Rolling) یکی از بهترین و کاربردی ترین روش های شکل دادن است و آن عبارت از تغییر شکل پلاستیک ماده از طریق عبور بین غلتک ها می باشد. انواع محصولات از قبیل تیرآهن و نبشی با مقاطع مختلف به وسیله این فرآیند تولید می شوند. معمولاً این روش با فرآیند فورجینگ در رقابت بوده و برتری هر کدام بستگی به پیشرفته تر بودن تکنولوژی آن دارد. ولی به طور کلی از نظر حجم و کمیت تولیدات ، فرآیند نورد در مقام اول پروسه های شکل دادن فلزات قرار دارد.
از دستگاههای نورد به طور بسیار گسترده ای برای گرم کاری و سردکاری بسیاری از فلزات و آلیاژها ، در اندازه های بسیار متنوع استفاده میشود. برخی از شمش هایی که به تولید ورق فولادی اختصاص داده شده اند ممکن است 20 تن یا بیشتر وزن و حداقل 0.3m ضخامت داشته باشند. یک کارخانه نورد ممکن است به تنهایی در هر هفته 50000 تن تختال فولادی با پهنای تا حدود 1.8m تولید کند. نیز آلومینیوم را میتوان به صورت نوار ورق هایی به پهنای 4m نورد کرد و از طرف دیگر ، ورق های بسیار نازک آلومینیومی را میتوان با ضخامتی حدود 0.025mm تولید نمود.
فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه نورد
تقسیم بندی فرآیند نورد
1. نورد طولی
اصول نورد طولی
2. نورد عرضی
3. نورد پیچی
4. نورد متقاطع
فرایند اساسی نورد
فرایند نورد گرم
دمای نورد گرم
تابکاری و دما در نورد گرم
خصوصیات کار گرم
فرایند نورد سرد
هندسه ی قطعه کار در نورد
آرایش غلتکها در کارخانه های نورد
فشار و نیرو در نورد
کار ، گشتاور و توان نورد
اجزای کارخانجات نورد (نورد گرم)
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 21
پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.