مقاله درباره جایگاه فولاد در اقتصاد کشور
این تحقیق در مورد جایگاه فولاد می باشد که به صورت بسیار کامل ، به تاریخچه ، جایگاه و نقش صنعت فولاد در اقتصاد کشور می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های ساخت و تولید، مهندسی صنایع و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.
مقدمه
اغاز تحول بشری از بدو تاریخ منوط به پدیده ای بوده که با ورود آن روند پیشرفت های علمی و عملی انسان سرعت خارق العادهای به خود گرفته و هنوز که هنوز هم است روز به روز به اعتبارای اکتشاف افزوده شده و خواهد شد به طوری که انسان هنوز جایگزینی برای این پدیده موثر نیافته است،و این پدیده چیزی نیست جز (آهن )آهنی که پروردگار عالمیان آنرا چون موهبتی از مجموعه مواهب خود جهت اعطای علوم و فنون انسانی و هر چه بهتر زیستن ما به جهانیان اعطا کرده ،فولاد و صنایع مرتبط آن جزء لاینفک جامعه بشری است به طوری که در تفسیر سوره مبارکه حدید از مرحوم فرهیخته فخررازی توضیح میدهد که بدون فولاد کاشت و داشت و برداشت محصول که اساسی ترین مقدمه ارتزاق بشری است،
به هیچ وجه ممکن نیست، و همین طور خاطر نشان میکند که کلمه مسکن همیشه با فولاد و صنایع مربوط آن اجین بوده به طوریکه بدون دخالت فولاد نمیتوان معنایی برای ساخت مسکن قائل شد چرا که انسان بدون اهن آلات قادر به ادامه زندگی نبوده فولاد جزء لاینفک و گریز ناپذیر صنایع مذکور است ، پر واضح و مبرهن است که اهمیت فولاد و صنایع فلزی در زندگی بشری به قدری محرز و آشکار است که لزوم اتخاذ تدابیری برای رونق بخشی به این مهم چون اصل اساسی که انکار ناپذیر است اما متاسفانه در کشور ما به این امر آنگونه که باید توجه نشده است بطوریکه نیم قرن است که ما شروع به تولید فولاد و صنایع مربوط کرده ایم و در این نیم قرن فقط توانسته ایم حدود دوازده و نیم میلیون تن ، فولاد تولید کنیم ، در حالیکه کشور چین هر ساله 40 الی 50 میلیون تن افزایش ظرفیت داشته است و بدیهی است که بالتبع این ارزش افزوده بتواند به بخش عمده ای از بازار جوامع بین المللی سلطنت کند ،
در حالیکه کشور ما به دلیل بیش از دو و نیم میلیارد تن ذخایر سنگ آهن که روز به روز براین مقدارهم افزوده میشود و همچنین به خاطر از انرژی منابع غنی نفت و گاز و نیروهای انسانی و انرژیهای مورد نیاز ،تولید فولاد در کشور ما از مزیتی نسبی بر خوردار است و در برنامهای چشم انداز 20 ساله برای تولید 56میلیون تن فولاد در سال هدف گزاری گردیده است که در 15 سال آینده که جمعیت کشور به مرز صد میلیون نفر خواهد رسید و میانگین مصرف سرانه 400کیلو در سال و 40 میلیون تن برای مصرف داخلی و 16 میلیون تن برای صادرات پیش بینی گردیده است
هر جند که دو سال از برنامه چشم انداز 20 ساله میگذرد و در این دو سال کار اساسی صورت نگرفته است ، اما این امکان وجود دارد چنانچه تولید فولاد و سنگ آهن را وجهه ای همت و غیرت خود قرار دهیم میتوانیم به راحتی 56 میلیون تن فولاد را تا پایان چشم انداز 20 ساله محقق سازیم ، به شرطی که مسوولین محترم به امر تولید و ضرورت آن بیش از پیش بها دهند که سعادت امروزمان در گرو چرخش چرخهای صنایع تولید کشورمان است ، چرا که ایرانی مستحق استقلال و آزادی است .
تاریخچه
تولید فولاد در ایران مقارن است با راه اندازی اولین واحد فولاد سازی در کارخانه ذوب آهن اصفهان در سال 1349که از کشور ترکیه خریداری شده است و توسط مهندسین و کارشناسان آن کشوراحداث و راه اندازی گردیده و ظرفیت اولیه این واحد 500هزار تن در سال بوده و در مرحله دوم توسعه به 9/1 میلیون تن در سال افزایش پیدا کرده است و چندین کارخانه دیگر از جمله فولاد مبارکه با 3 میلیون تن تولید و فولاد اهواز با مجموع 5/2 میلیون تن تولید، احداث گردید و بخش خصوصی نیز که حدود 10 میلیون تن ظرفیت نوردی ایجاد نموده اما به دلیل نبود مواد اولیه و سایر مشکلات فقط با 25 در صد ظرفیت یعنی 5/2 میلیون تن در سال مشغولند.
فولاد بعنوان ماده ای با مشخصات خاص و منحصر بفرد ، مدتهاست در ساخت ساختمانها کاربرد دارد. قابلیت اجرای دقیق ، رفتار سازه ای معین ، نسبت مقاومت به وزن مناسب ، در کنار امکان اجرای سریع سازه های فولادی همراه با جزئیات و ظرافتهای معماری ، فولاد را بعنوان مصالحی منحصر و ارزان در پروژه های ساختمانی مطرح نموده است ؛ به نحوی که اگر ضعفهای محدود این ماده نظیر مقاومت کم در برابر خوردگی و عدم مقاومت در آتش سوزیهای شدید به درستی مورد توجه و کنترل قرار گیرند ، امکانات وسیعی در اختیار طراح قرار می دهد که در هیچ ماده دیگر قابل دستیابی نیست.
فولاد ، آلیاژی از آهن و کربن است که کمتر از 2 درصد کربن دارد. در فولاد ساختمانی عموما” در حدود 3 درصد کربن و ناخالصیهای دیگری مانند فسفر ، سولفور ، اکسیژن و نیتروژن و چند ماده دیگر موجود می باشد . ساخت فولاد شامل اکسیداسیون و جدانمودن عناصر اضافی و غیر ضروری موجود در محصول کوره بلند و اضافه کردن عناصر مورد نیاز برای تولید ترکیب دلخواه است.
برای ساخت فولاد ، از چهار روش اصلی استفاده می شود. این روشها عبارتند از : روش کوره باز ، روش دمیدن اکسیژن ، روش کوره برقی ، روش خلاء . آنچه فولاد را به عنوان یک مصالح ساختمانی مناسب معرفی کرده می تواند شامل موارد زیر باشد : – تغییر شکل در اثر بارگذاری و ایجاد تنش یکنواخت – وجود خاصیت الاستیک و پلاستیک – شکل پذیری – خاصیت چکش خواری و تورق – خاصیت خمش پذیری – خاصیت فنری و جهندگی – خاصیت چقرمگی – خاصیت سختی استاتیکی و دینامیکی – مقاومت نسبی بالا – ضریب ارتجاعی بالا – جوش پذیری – همگن بودن – امکان استفاده از ضایعات – امکان تقویت مقاطع در صورت نیاز
فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه
نقش فولاد در اقتصاد
تاثیر فولاد بر سایر صنایع
بخش خصوصی و تاثیر آن بر فولاد
ظرفیت تولید بخشخصوصی فولاد
میزان واردات فولاد در سال 86
تولید و صادرات فولاد کشور
وضعیت عرضه و تقاضای فولاد در حال حاضر
اطلاعات و شاخصهای صنایع فولاد جهان و ایران در سال 2006
بررسی بازار فولاد در جهان و ایران
تولید فولاد و محصولات فولادی در جهان
رشد تولید فولاد و محصولات فولادی در مناطق مختلف جهان
دلایل کاهش رشد تولید فولاد در کشورهای صنعتی
رابطه تولید فولاد با میزان درآمد کشور ما
ساختار بازار جهانی فولاد
طراحی ساختمانهای فولادی
طراحی با توجه به اجزای تشکیل دهنده فضاهای داخلی ساختمان
لزوم محافظت در برابر حریق ، خوردگی و عایق بندی صوتی
صادرات و واردات جهانی محصولات فولادی
قیمت فولاد ومحصولات فولادی
بازار جهانی سنگ آهن
پیشبینی تقاضای گندلهسازی در جهان
پیشبینی تقاضای گندله در ایران
بازار فولاد در ایران
تولید فولاد در ایران
روند تولید و مصرف فولاد خام در کشور طی سالهای 1378-84
میزان تولید و سهم هر یک از واحدهای تولیدکننده فولاد خام در سال 1384
تولید محصولات فولادی
پیش بینی تولید فولاد در برنامه چهارم توسعه
صادرات و واردات فولادومحصولات فولادی در ایران
میزان صادرات فولاد خام و محصولات فولادی در کشور طی سالهای 84- 1377 (هزارتن)
میزان واردات فولاد خام و محصولات فولادی در کشور طی سالهای84-1377 (هزارتن)
تعرفه فولاد ومحصولات فولادی
تعرفه فولاد و محصولات فولادی در جهان
قیمت گزاری فولاد و محصولات فولادی
بازار جهانی
بازار ایران
جایگاه شرکت فولاد خوزستان در توسعه اقتصاد کشور
عواملی که در تولید فولاد نقش دارند
پیشبینیهای آینده
چالش ها و موانع موجود در صنعت فولاد
راهکارها
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 56
پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.