تحقیق در مورد حقوق محیط زیست

این تحقیق در مورد حقوق محیط زیست می باشد و به طور کامل به تعریف و شاخصه های حقوق محیط زیست می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های محیط زیست، جغرافیا ، حقوق و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
محیط زیست با وجود اهمیت فراوانی که در زندگی بشر دارد، بعضا چندان مورد توجه قرار نمی گیرد و متاسفانه برخی تولیدکنندگان و صنعتگران بدون آنکه به حفظ و حراست از محیط زیست توجه داشته باشند، تنها به افزایش سود و درآمد و گسترش فعالیت خود علاقه مندند.

در حقیقت از قرن هفدهم میلادی که ماشین تحولات صنعتی در جهان با انقلاب صنعتی روشن شد و روز به روز بر سرعت آن افزوده شد، غالب این فعالیتها بر محیط زیست و طبیعت تاثیرات منفی داشته است، اما به تدریج با پیشرفت جوامع و مشاهده ی برخی آثار تخریب محیط زیست مانند آلودگی دریاها، از بین رفتن جنگلها، بیابان زایی، آلودگی هوا و… طرفداران محیط زیست به تکاپو افتادند تا از تخریب هرچه بیشتر محیط زیست به بهانه ی رشد صنعتی و اقتصادی جلوگیری نمایند.

تاریخچه حقوق محیط زیست
تا 60 سال پیش محیط زیست در میان موضوعات مهم و مورد علاقه بنیان گزاران سازمان ملل متحد هیچ جایی نداشت. اما امروز با توجه به اهمیت کیفیت زندگی به عنوان یک شاخص مهم در ارزیابی سطح جوامع، مجبور هستیم برای حفظ و استفاده عقلانی از    باقی مانده سرمایه طبیعی جهان تلاش بسیار داشته باشیم.

با توجه به آن که پایداری محیط زیست جهانی یکی از اهداف هشتگانه توسعه ای هزاره سازمان ملل می باشد، در این بین برنامه محیط زیست سازمان ملل نقشی کلیدی و جهانی در آگاهی رسانی و تضمین فعالیت های زیست محیطی در حال انجام به منظور تلاش به سوی نزدیک شدن به توسعه پایدار در سطح جهانی را دارد.در یک نگاه این سازمان با ارائه مشورت های سیاست محورانه ، می تواند به تصمیم گیران در بخش های دولتی و خصوصی ، بازرگانی و جامعه مدنی کمک های شایانی نماید.

برنامه محیط زیست سازمان ملل دفتری طراحی شده در سیستم سازمان ملل است که وظیفه آن توجه به مسائل و مشکلات محیط زیستی در دو سطح جهانی و منطقه ای است.براساس این برنامه ، مسائل محیط زیست و مرور خطراتی که متوجه آن است به جامعه جهانی و دولت ها یادآوری میشود و در خصوص رابطه میان توسعه و حفظ محیط زیست سیاست های معقولی مطرح می گردد.

برنامه محیط زیست سازمان ملل به شکل شفاف ماموریت خود را این گونه تعریف نموده است .مهیاسازی زمینه های هدایتی و تشویق به مشارکت در امر توجه به محیط زیست از طریق اطلاع رسانی و آگاه سازی ملت ها و مردم به منظور بهسازی و ارتقای کیفیت زندگی بدون آسیب رسانی به منافع نسل آینده.

مصوبه مجمع عمومی سازمان ملل در سال 1972، منشور 21 کنفرانس سازمان ملل در خصوص محیط زیست و توسعه ، اعلامیه جهانی سازمان ملل در نایروبی در سال 1997 و گردهمایی سران جهان در سال های 2002 و 2005 در خصوص مدیریت محیط زیست در سطح بین الملل تاکنون همگی از ابزارها و منابعی بوده اند که اهداف و برنامه ریزی های این دفتر متاثر از دستورات و مصوبات آن بوده است.

شورای مدیریتی این دفتر سالانه گزارشهای کاری خود را از طریق شورای اقتصادی و اجتماعی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به این سازمان ارائه مینماید .در برنامه محیط زیست سازمان ملل دولت های عضو شامل 58 کشور میباشند که توسط مجمع عمومی سازمان ملل برای مدت 4 سال انتخاب می شوند، در این برنامه قاره آفریقا دارای 16 کشور عضو، آسیا 13 عضو، اروپای شرقی 6 عضو ،آمریکای لاتین و کارائیت 10 عضو و اروپای غربی و دیگر کشورها دارای 13 عضومی باشند.شایان ذکر است جمهوری اسلامی ایران تا 31 دسامبر 2007 جزء دولت های عضو در این برنامه می باشد.

قلمرو محيط زيست
بنظر مى رسد تعاريف ارائه شده از محيط زيست در بدو امر بدون هيچگونه محدوديتى در برگيرنده محيط و فضايى نامحدود از كيهان مى باشد كه ما را احاطه كرده است و از اين نظرمى توان محيطى بى انتها و لايتناهى را پيرامون انسان تصور كرد ولى واقعيت امر اين است كه تعاريف گوناگونى كه از محيط زيست به عمل آمده فقط در حوزه محدودى از فضا و كره خاكى مصداق و معنا پيدا مى كند و آن قلمرو محيط زيست در حد تاثيرات متقابل تمام موجودات زنده و غير زنده در زمين مى باشد.

اين قلمرو و محدوده را دانشمندان و اكولوژيست ها تا لايه بيوسفر يا زيست سپهر معتبر و قابل تعريف مى دانند. بيوسفر يا زيست سپهر قشر نازكى از فضاى بالاى زمين ( بالاتر از ليتوسفر و هيدروسفر) و لايه فوقانى آب مى باشد كه در برگيرنده تمام موجودات زنده است كه انرژى و مواد را مبادله مى كنند. در يك مفهوم كلى تر بيوسفر يا زيست سپهر به معناى اكوسفر يا بوم سپهر تعبير مى شود كه شامل كليه اشكال زندگى و حيات در كره زمين به همراه تمام عوامل بوم شناختى و روابط بين آنها مى باشد. به همين جهت اكوسيستم ها يا زيست بوم ها عناصر اصلى تشكيل دهنده محيط زيست محسوب مى شوند.

فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه حقوق محیط زیست
قلمرو محيط زيست
تقسيمات محيط زيست
محيط زيست طبيعى
محيط زيست انسان ساخت ( محيط زيست انسانى)
محيط زيست اجتماعى
محيط زيست و توسعه
وضعيت محيط زيست
جایگاه حقوق محیط زیست
جرایم زیست‌ محیطی
قانون مجازات اسلامی و محیط زیست
توسعه پایدار در حقوق بین‌الملل محیط زیست
چالش هاى زيست محيطى
محيط زيست، ميراث مشترك بشرى
حفاظت محيط زيست ، ضرورت و اهميت آن
مفهوم حفاظت محيط زيست
اهميت حفاظت محيط زيست
سابقه و جايگاه حفاظت محيط زيست در نظام حقوقى ايران
ساختارهاى تشكيلاتى حفاظت محيط زيست
الف. سازمان حفاظت محيط زيست
ب. سازمان جنگل ها ومراتع و آبخيزدارى
حفاظت محيط زيست در قانون اساسى جمهورى اسلامى ايران
الف) اصل چهل و پنجم قانون اساسى
ب) اصل پنجاهم قانون اساسى جمهورى اسلامى ايران
حفاظت محيط زيست در سند چشم انداز و سياست هاي كلان
سياست هاي زيست محيطي در قوانين برنامه اي
حفاظت محيط زيست در قوانين و مقررات عادی
بررسي قوانين و مقررات كيفري
1. آلودگى آب
چگونگى برخورد سازمان حفاظت محيط زيست با آلودگى آب
2. آلودگى هوا
3. آلودگى صوتى
4. آلودگى خاك
5. مديريت پسماندها
حقوق مثبته و حمايت حقوقي از محيط زيست
1. دعاوي مربوط به تخريب محيط زيست
2. دعاوي مربوط به آلودگي ها
نگاه هزاره ای و نقش برنامه محیط زیست سازمان ملل
نتایج عمده فعالیت های برنامه سازمان ملل متحد تاکنون
پراکندگی دفاتر برنامه محیط زیست سازمان ملل در جهان
برنامه محیط زیست سازمان ملل در عمل
بخش مربوط به ارزیابی و گرم شدن کره زمین
بخش تکنولوژی ، صنعت و اقتصاد
بخش توسعه سیاسی و حقوقی
بخش اجرای سیاست های زیست محیطی
بخش همکاری های منطقه ای
بخش کنوانسیون های زیست محیطی
بخش ارتباطات و روابط عمومی
بخش تسهیل همکاری در مسائل محیط زیست جهانی
نتیجه گیری
منابع

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 57

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.