مقاله نقش ترابری در صادرات و واردات
در این تحقیق، پس از معرفی انواع حمل و نقل، به طور کامل به بررسی نقش ترابری در صادرات و واردات پرداخته خواهد شد.
مقدمه
امروزه حمل و نقل یکی از اجزاء مهم اقتصاد ملی محسوب می گردد و به دلیل داشتن نقش زیربنایی تأثیر فراوانی بر فرآیند رشد اقتصادی کشور دارد. این بخش در برگیرنده فعالیت هایی است که به شکلی گسترده در تمامی زمینه های تولید، توزیع و مصرف کالا و خدمات جریان داشته و در مجموعه فعالیت های اقتصادی نقش غیرقابل انکاری بر عهده دارد.
بدون وجود شبکه حمل و نقل، تأسیسات و تجهیزات جانبی و ناوگان مطلوب، تصور رشد و توسعه عمومی کشور غیر ممکن به نظر می رسد. اساساً در رشد و توسعه اقتصاد و تجارت جهانی در مقطع زمانی فعلی و روند گسترش آن نمی توان نقش سیستم های حمل و نقل در بهینه سازی هزینه ها، زمان سفر، سرعت جا به جایی، ایمنی و سطح خدمات ارائه شده را انکار نمود.
چرخه فعالیت های اقتصادی در طیف گسترده خود هرگز بدون مبادله کالا و مواد و جا به جایی محصولات، مخابرات و اطلاعات میسر نیست.
در حقیقت ارتباطات و حمل و نقل رابط میان بخش های مذکور است. از آنجایی که حمل و نقل عامل مهمی در گردش کالا و رسیدن آن به مصرف کنندگان است، در توزیع ثروت نقش داشته، پیشرفت های مربوط به آن موجب توسعه تجارت بین الملل گردیده است. امروزه نیز با توسعه وسایل ارتباطی روابط تجاری و اقتصادی در عرصه بین الملل گسترش یافته است. همین امر موجب گردیده که مبادله کالا میان کشورهای مختلف افزایش یافته و مسئله حمل و نقل کالا اهمیت بیشتری پیدا کند.
انواع حمل و نقل
الف) حمل نقل هوایی
حمل و نقل هوایی مطمئن ترین روش حمل و نقل است. در روزگار جدید که زمان ارزش فراوانی پیدا کرده است و در کشور وسیعی مانند ایران که فواصل زیادی بین شهرها وجود دارد، حمل و نقل هوایی نقش بسیار مهمی را در زمینه حمل و نقل بین المللی در بر دارد. تجارت حمل و نقل هوایی شامل اجاره هواپیما، خدمات زمینی فرودگاه و رسیدن بسته، کالا و یا کالاهای موردنظر در زمینههای مختلف صنعتی و غیر صنعتی به مشتریان و یا سایر سرویس گیرنده ها و سرویس دهندهها می باشد.
خدمات شرکت دیدهبان تجارت در زمینهی حمل و نقل هوایی می تواند به دسته های مختلفی همچون صادرات هوایی، واردات هوایی، ترانشیپمنت،کالای فاسد شدنی، کالای خطرناک، چارترینگ پرواز باری، لوازم شخصی، بار نمایشگاهی، نمونههای تجاری، خدمات DDP و DAP و غیره تقسیمبندی شود. قراردادهای بسته شده با شرکتهای هواپیمایی معتبر و سرعت و دقت، عاملی مهم و رقابتی برای شرکتهای حمل و نقل هوایی محسوب میشود.
ب) حمل نقل زمینی
شرکت دیدهبان تجارت در دو حوزه حمل و نقل زمینی فعالیت میکند:
1- حمل کالا در محدوده ی یک کشور که حمل و نقل داخلی نامیده می شود.
2- حمل کالا بین دو یا چند کشور که حمل و نقل بین المللی نامیده می شود.
این نوع حمل و نقل نیز مانند دیگر متدهای حمل و نقل در 3 بخش زیرساخت، وسایل نقلیه و بهره برداری به طور کلی طبقه بندی میشود.
این شرکت معمولا در وب سایت رسمی خود خدماتی که ارائه می دهد را معرفی می کند. این خدمات می تواند به دسته های مختلفی مانند دربست (FTL) ، گروپاژ (LTL) ، حمل با کامیون یخچالی، ترانزیت، خدمات گمرکی در مبدا و مقصد، Door to Door، حمل محمولات حجیم و یا حمل مرکب که شامل استفاده از یک یا چند وسیله نقلیه زمینی، ریلی، هوایی می شود، تقسیم شود.
وضعیت آب و هوا و ترافیک جاده ای تأثیر بسزایی در سرعت عمل، دقت و امنیت ساختمان حرفه حمل و نقل دارد. همچنین سیاست هایی مانند عوارض جاده ای و امور مالیاتی و مالیات سوخت در حمل بزرگراهی شامل فعالیت هایی است که کنترل سیستم حمل و نقل را انجام می دهند. در اینگونه حمل و نقل نیز همانند دیگر فرایند های حمل کالا بارنامه صادر می شود.
فهرست مطالب
مقدمه
انواع حمل و نقل
الف) حمل نقل هوایی
ب) حمل نقل زمینی
ج) حمل نقل دریایی
د) حمل نقل ریلی
چ) حمل نقل شهری
ه) حمل نقل جاده ای
1. حمل و نقل جاده ای
2. نقش حمل و نقل در توسعه اقتصادی
3. کمک به توسعه اقتصاد
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 19
پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.