تحقیق در مورد بازار فرابورس

این تحقیق در مورد بازار فرابورس می باشد. در این تحقیق به طور مفصل، بازار فرابورس مورد بررسی قرار می گیرد. این تحقیق به دانشجویان رشته حسابداری ، اقتصاد ، امور مالی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
ورود به بازار اوراق بهادار ازجمله اهداف شرکت‌ها محسوب می‌شود. اما این واقعیت که دستیابی سریع و آسان به بازار اوراق بهادار برای تعداد عمده‌ای از شرکت‌های سهامی فعال در کشور میسر نبوده و این شرکت‌ها از مزایای بازار سرمایه محروم بوده‌اند قبل از ایجاد فرابورس مشهود بوده است.

بنابراین فرابورس ایران با ساختار و جایگاه قانونی مشابه بورس ولی با شرایط پذیرش و معامله ساده تر ایجاد گردید تا حوزه شمول بازار سرمایه کشور را گسترش دهد. مهم‌ترین وظیفه فرابورس ایران، ساماندهی و هدایت بخشی از بازار سرمایه می‌باشد که شرایط ورود به بورس اوراق بهادار را نداشته یا تمایل به ورود سریع‌تر به بازار را دارند، لذا رویه‌های پذیرش شرکت‌ها و تنوع شرایط پذیرش به گونه ایست که شرکت‌ها با احراز حداقل شرایط و در سریع ترین زمان ممکن، امکان ورود به بازار را داشته و از کلیه مزایای شرکت‌های پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار استفاده کنند.

نام این بازار در ایران از معادل انگلیسی آن over the counter گرفته شده است. به همین دلیل به این بازار اختصارا otc نیز گفته می‌شود. قابل ذکر است که سازمان بورس اوراق بهادار به عنوان نهاد ناظر بر فعالیت‌های مالی و عملیاتی شرکت‌های بورس، فرابورس و بورس کالا نظارت کامل دارد.

بورس چیست ؟
برای یک سرمایه‌گذار نخستین سوالی که برای ورود به بازار سهام مطرح می‌شود آن است که بورس چیست ؟ برای ارائه توضیحی ساده می‌توان این‌گونه عنوان کرد که بورس بازاری برای خرید و فروش سهام شرکت‌ها است. البته باید در نظر داشت که در بازار سرمایه دو بخش اصلی وجود دارد بازار سهام و بازار بدهی. بازار سهام که عموم مردم آن را معادل بورس می‌دانند محلی است که شرکت‌های مختلف سهام خود را در آن عرضه می‌کنند.

این سهام پس از عرضه اولیه، در بازار ثانویه توسط معامله‌گران بورس معامله می‌شود. به بیان دیگر، هر شرکتی بر اساس نحوه عملکرد و دارایی‌های خود دارای ارزش متفاوتی است و بر این مبنا ارزش‌گذاری می‌شود. سرمایه‌گذاران نیز بر اساس این ارزشگذاری اقدام به خرید و فروش سهام شرکت‌ها در بورس می‌کنند. اما بازار بدهی بخشی است که در آن اوراق قرضه مورد معامله قرار می‌گیرند. در واقع این بازار به نوعی مکمل بانک برای تامین مالی است.

در این بازار نیازمندان به تامین مالی، شامل شرکت‌های بخش خصوصی، شهرداری‌ها و دولت اقدام به عرضه اوراق می‌کنند. این اوراق عموما دارای سود مشخصی بوده و نسبت به سهام ریسک پایین‌تری دارند.

پشتوانه اوراق منتشرشده می‌تواند متفاوت باشد و بر مبنای آن سرمایه‌گذاران مختلف اقدام به خرید اوراق مزبور می‌کنند. شرکت‌ها یا دولت با فروش اوراق و پرداخت سود به ازای آنها تامین مالی می‌کند؛ بر خلاف بانک‌ها، به جای آنکه ناشر اوراق تامین مالی را از یک منبع (بانک) انجام دهد این عمل با جمع‌آوری سرمایه جمع کثیری از افراد (خریداران اوراق) انجام می‌شود. با توجه به آنکه سابقه بورس سهام در کشورمان بسیار بیشتر از بازار بدهی است، عموما در پاسخ به سوال بورس چیست ، ذهن‌ها به سمت بازار سهام معطوف می‌شود.

فهرست مطالب
مقدمه
بورس چیست ؟
انواع بورس را بشناسیم
تالار بورس ایران
فرابورس چیست ؟
واحد بورس چیست ؟
تعریف شاخص بورس
از تابلو بورس تهران تا نمای بازار بورس
تفاوت‌های فرابورس با بورس
الف) تفاوت در بازار‌ها
ب) تفاوت در فرآیند پذیرش
مزایای پذیرش شرکت‌ها در فرابورس
جدول مقایسه پذیرش سهام بورس و فرابورس
تفاوت فرابورس و بورس و زیرمجموعه‌های آنها در قالب تصویر
دستورالعمل پذیرش و عرضه اوراق بهادار در فرابورس ایران
بازار اول فرابورس
بازار دوم فرابورس
بازار سوم فرابورس ( بازار عرضه)
بازار چهارم فرابورس ( اوراق مشارکت)
ورود به فرابورس چه مزیت هایی برای سهامداران دارد؟
برای سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی سرمایه گذاری در فرابورس چه جاذبه هایی دارد؟
آیا کد معاملاتی ( کد بورسی ) برای خرید سهام در بورس و فرابورس فرق می‌کند؟
نقش بازار فرابورس ايران در توسعه نوآور يهاي مالي و معاملاتي در بازار سرمايه
اهمیت اوراق مشتقه فرابورس در بانکداری مدرن
نتیجه گیری
فهرست منابع

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 44

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.