مقاله سوهان کاری

سوهان کاری

دانلود مقاله سوهان کاری

سوهان کاری:

سوهان کاری یکی از روش های برداه برداری از سطوح زاویه دار و موج دار و یا منحنی می باشد که این عمل را می توان بوسیله دست و یا ماشین انجام داد .با عمل سوهان کاری ماده خام فلزی را به فرم دلخواه تبدیل می کنند .

معرفی سوهان :

وسیله‌ای که در سوهان کاری استفاده می شود را سوهان گویند . سوهان قطعه‌ای است از جنس فولاد ابزار سازی غیر آلیاژی و یا فولاد ابزار سازی کرم دار. که پس از ایجاد دندانه هایی روی آن ، قسمت بدنه را سخت می کنند ولی دنباله آن را برای جلوگیری از شکستن ، نرم می سازند.

 دندانه های سوهان مشابه گوه های کوچکی می باشند که در کنار و پشت سر هم قرار گرفته اند . به این دندانه ها آج سوهان گویند .

آج سوهان را مطابق شکل روبرو در دو امتداد مختلف می سازند که یکی از آنها را آج رویی و دیگری را آج زیرین می نامند . زاویه انحراف آج رویی نسبت به محور سوهان ۷۱ درجه و آج زیرین ۵۴ درجه انتخاب می شود .بدین صورت دندانه های سوهان پشت سر هم قرار نمی گیرند و این عمل از ایجاد شیار روی سطح قطعه کار جلوگیری می کند .

وقتی سوهان با فشار روی سطح قطعه کار کشیده می شود ، دندانه های آن براده های کوچکی را از سطح قطعه کار جدا میکنند و در فضای خالی دندانه ها جمع می کنند و در انتهای سطح به خارج هدایت می سازند .

روشهای ایجاد آج سوهان

 آج سوهان را با دو روش فرزکاری وضرب زنی روی سطح سوهان ایجاد می کنند . شکل زیر بیانگر دو روش ذکر شده است .

انواع آج سوهان

سوهان ها را ر انواع یک آجه و دو آجه می سازند .

۱- سوهان یک آجه

این سوهان را به روش فرزکاری تولید می کنند و مورد استفاده آن برای براده برداری مواد نرم ، آلومینیوم ، روی، قلع ، مس ، سرب و مواد مصنوعی می باشد .

۱- سوهان دو آجه :

این دو سوهان را به دو روش تولید می نمایند.

الف) سوهان دو آجه که به روش فرزکاری تولید می شود.

 و مورد استفاده آن برای برداده برداری با حجم بیشتر از فلزات سخت است .

ب) سوهان دو آجه که به روش ضرب زنی تولید  می شود و مورد استفاده آن برای براده برداری با حجم کمتر از مواد سخت (‌فولاد و چدن ) می باشد

فهرست مطالب

سوهان کاری ۵
معرفی سوهان ۵
روشهای ایجاد آج سوهان ۶
انواع آج سوهان ۷
شماره سوهان ۸
اندازه سوهان ها ۸
انواع فرم سوهان ۹
عملیات سوهان کاری ۱۰
نکات حفاظتی در سوهان کاری ۱۴
نکات ایمنی در سوهان کاری ۱۶
شابر زدن ۱۷
اره کاری ۱۸
اره کاری ۱۹
زاویه آزاد ۱۹
انواع تیغه اره از نظر گام ۲۰
جنس تیغه اره ها ۲۰
کمان اره دستی ۲۰
روش بستن تیغه اره در کمان اره ۲۱
نکاتی در هنگام اره کاری ۲۱
نکات حفاظتی در اره کاری ۲۳
طرز ایستادن و گرفتن کمان اره در اره کاری ۲۴
سوراخکاری (مته زدن ) ۲۵
سوراخکاری ۲۶
تشریح مته مارپیچ ۲۶
زاویه ی سر مته ۲۸
جنس مته ۲۸
تیپ مته ۲۹
انواع مته ۳۰
مزایای مته ی مارپیچ ۳۰
ماشین مته (دریل) ۳۱
بستن مته ۳۲
سرعت برش مته ۳۴
مایع خنک کننده در عمل سوراخکاری ۳۵
روش سوراخکاری ۳۵
نکاتی در عمل سوراخکاری ۳۶
برقو کاری ۳۷

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 37

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.