مقاله دستگاه کله زنی برای ساخت چرخدنده های داخلی و جا خار ها
مقاله دستگاه کله زنی برای ساخت چرخدنده های داخلی و جا خار ها به بررسی طراحی و ساخت دستگاهی پرداخته که قادر به تولید چرخدنده های داخلی و جا خارها با دقت بالا و قابلیت حمل آسان است. این دستگاه با مکانیزم ساده و قابلیت اتصال به دستگاه های فرز و رادیال، امکان ساخت قطعات با ابعاد بزرگ تر و فاصله های بیشتر را فراهم میآورد. مقاله شامل توضیحات دقیق در مورد نحوه ساخت و عملکرد دستگاه، محاسبات طراحی، انتخاب مواد و مکانیزم های مختلف است.
چکیده
گستردگی علوم و توسعه ی روز افزون آن، شرایطی را به وجود آورده که هر روز شاهد تحولات اساسی در سطح جهان هستیم. این گسترش و توسعه نیاز به داشتن علم ماشینکاری و مطالعه چگونگی برش فلزات توسط ابزارهای برشی می باشد.
هدف ما از این پروژه ساخت دستگاهی برای ایجاد جا خار ها و دنده زنی داخلی در شفت ها و یا قطعات مورد استفاده در ماشین آلات می باشد. اگر چه دستگاه ها و فناوری های زیادی در این زمینه ارائه شده است، ولی ما در این پروژه سعی کردیم، دستگاهی با قابلیت حمل راحت و مکانیزم ساده ولی در عین حال با توانایی بالا در تولید جای خارها و دنده های داخلی با ابعاد بزرگتر و یا جا خارهایی در فواصل بیشتر که با بسته شدن به قسمت محرک دستگاه های براده برداری مانند دستگاه های فرز بسازیم.
ازنکات قابل توجه در پیاده سازی این پروژه انجام محاسبات مربوط به طراحی قطعه، انتخاب مواد با توجه به جنس مورد نظر، طراحی به صورت کامپیوتر با نرم افزار مدل سازی و دقت بسیار بالا در ساخت و مونتاژ قطعات می باشد.
دستگاه های کله زنی و نحوه کار آنها
در این دسته از ماشین های ابزار که حرکت نسبی بین کار و ابزار از نوع نوسانی یا رفت و آمدی است، مجموعه ی رنده بند یا کشاب ماشین در امتداد قائم، حرکت اصلی را انجام میدهد و چون اغلب عمل رندیدن در چنین راستایی صورت می گیرد، لذا آنها را (( صفحه تراش عمودی )) نامیده اند ولی در اصطلاحات کارگاهی همان نام عامیانه یعنی (( ماشین کلّه زنی )) را برایشان انتخاب می کنند، در حالی که نام خلاصه شده اش در زبان انگلیسی (( Slotter )) به مفهوم شیار تراش می باشد.
عمل کله زنی برای درآوردن شکاف های داخلی در قطعه کار و نیز ایجاد دندانه های بیرونی و یا شیارها و فرو رفتگی های خاص از سری اعمال اصلی قابل اجرای بوسیله ماشین های صفحه تراش عمودی محسوب می گردد. چون سرعت عمل ماشین های کله زنی نسبتا کم است، لذا در سری سازی با تولید انبوه مقرون به صرفه تر آنست که ماشین های خان کشی را جایگزین آن سازند، ولی همچنان ماشین های مزبور دارای موارد مصرف کارگاهی بویژه در تک سازی و کارگاه های تعمیراتی می باشند و نیز جهت ساخت شیارهای داخلی و بعضی از قسمت های سطح خارجی انواع قالب ساز ها کاربرد دارند.
اصول ساختمان و طرز کار با (( ماشین کلّه زنی عمودی ))
در این ماشین ها، ابتدا قطعه کار مورد نظر را به شکل مناسبی روی ماشین می بندند، طوری که مسیرهایی که هدف صفحه تراشی آنها در امتداد قائم است، در راستای (( کشاب یا کشوی افزار )) آن قرار گیرد و در مواردی که بخواهند شیاری سرتاسری در قطعه ای مثلا سوراخ داخل چرخ دنده ها یعنی (( جاخار )) بوجود آورند، می بایستی کار را برجسته تر و به عبارت دیگر، بدون چسبیدن مستقیم به میز، نصب نمایند و مقداری زیر آن را خالی کنند، که در واقع همین فاصله، تشکیل دهنده (( پس رو طولی )) برای رنده تراشکاری ماشین محسوب خواهد شد.
قبل از شروع بکار لازم است اطمینان حاصل نمایند که ابزار مسیر دلخواه را می پیماید و جایی گیر نمی کند، که البته برای این منظور ماشین را بدون روشن کردن، در حالت خلاص قرار می دهند و با بالا و پایین بردن کشاب با فرمان دستی، از تنظیم بودن وضعیت کله زنی عمودی مطمئن می گردند.
میزی که کار بدان متصل است، مجموعا در دو جهت عمود بر هم قابلیت تحرک را دارد و در انواع کوچک تر، سوپرت حرکت ارتفاعی هم برایش در طراحی ماشین در نظر می گیرند، ولی یکی از مشخصات ظاهری و مهم ماشین های صفحه تراش قائم، وجود (( میزی دوّار )) در فوقانی ترین قسمت زیر رنده بند می باشد که امکان چرخیدن تا 360 درجه با دست را دارد و لذا با چرخانیدن دستگیره ای که خواسته فوق را تامین می کند چرخش کار تحت هر زاویه ای ممکن خواهد بود.
میز دوّار ماشین های کله زنی در بعضی از مدل ها چرخش خود را از طریق یک جعبه دنده کاهنده مرتبط به یک الکتروموتور مستقل دریافت می دارد. تمامی حرکاتی که به آنها اشاره شد شرایط قرارگیری دقیق رنده بند نوسانی در خط فلز تراشی را فراهم می سازند.
فهرست مطالب
چکیده
فصل اول، آشنایی با احزای ماشین در دستگاه کله زنی
1- 1 دستگاه های کله زنی و نحوه کار آنها
1- 1- 1 استفاده از دستگاه کله زنی برای ایجاد چرخ دنده های داخلی
2- 1- 1 استفاده از دستگاه کله زنی برای ایجاد هزارخارها و جاخارهای داخلی
2- 1 مکانیزم ها و تبدیل حرکت در آنها
3- 1 یاتاقان ها
4- 1 بادامک ها
5- 1 فنرها و تاثیر آنها در مکانیزم ها
5- 1 خار و جا خار ها و کاربرد آنها
5- 1 اتصال با پیچ ها
فصل دوم، نحوه ساخت و عملکرد دستگاه کله زنی
1- 2 نحوه ی کار و مکانیسم دستگاه جا خار و دنده زنی داخلی
2- 2 آشنایی با نحوه ساخت قطعات دستگاه جاخار و دنده زنی داخلی
نتیجه گیری
منابع و ماخذ
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 35
پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.