مقاله روش ارزیابی سهام در بورس اوراق بهادار

این تحقیق در مورد روش ارزیابی سهام در بورس اوراق بهادار می باشد. در این تحقیق روش ارزیابی سهام در بورس مورد بررسی قرار می گیرد. این تحقیق به دانشجویان رشته حسابداری ، اقتصاد ، امور مالی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
در دنیای امروز با گسترش خصوصی سازی و روی آوردن به سمت خرید و فروش سهام نیاز به تحقیقات گسترده در حوزه مالی و حسابداری احساس می‌شود. یکی از این حوزه‌های مهم، مطالعات مربوط به قیمت­گذاری سهام و تعیین متغیرهای تاثیرگذار در تعیین قیمت سهام است.

پس از قیمت گذاری اولیه سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، شاهد تغییرات قیمت های یاد شده با ارزش های تعیین شده توسط بازار معاملات سهام هستیم. سوال این است که شکل گیری قیمت سهام در بازار بورس از چه مدلی پیروی میکند؟

ارزیابی سهام
اصولا دو دیدگاه اصلی و نسبتا متفاوت در ارزیابی سهام وجود دارد که یکی اساس ارزیابی را دارایی های شرکت و دیگری، مبنای ارزیابی را عملکرد یا سودآوری قرار می دهد. البته یک دیدگاه میانه نیز وجود دارد که از هردو مبنا برای ارزیابی استفاده می کند. ارزیابی سهام با استفاده از هر یک از دیدگاهها به روشهای متعدد صورت میگیرد که برخی از آنها به شرح زیر است.

۱) روشهای ارزیابی سهام بر اساس دارایی های شرکت
کسانی که از این روش استفاده می کنند مبنای ارزیابی خود را داراییهای شرکت قرار می دهند.

باتوجه به اینکه داراییهای شرکت به روشهای مختلف ارزیابی می شود، برای سهام نیز ارزشهای متفاوتی ایجاد می شود که برخی از مهمترین آنها به شرح زیرند :

۱ـ۱) ارزش اسمی سهام ( Par Value)
ارزش اسمی، ارزش صوری یک برگه سهم است. این رقم، در هنگام تاسیس و انتشار سهام، برای هر ورقه سهم تعیین شده و در اساسنامه درج می شود. ارزش اسمی سهام معادل سهام سرمایه تقسیم بر تعداد سهام است. طبق قانون تجارت ایران، ارزش اسمی سهام عادی در شرکتهای سهامی عام نباید از ۱۰.۰۰۰ریال بیشتر باشد.

ارزشی است که در زمان تاسیس شرکت برای اوراق سهام منتشر شده تعیین می‌شود. این ارزش، ارزش واقعی نبوده و قیمتی است که در اساسنامه شرکت نیز درج می‌شود. هم‌اکنون ارزش اسمی هر برگه سهم عادی در ایران برابر با ۱,۰۰۰ ریال یا ۱۰۰ تومان است. بر اساس آنچه در ماده ۲۹ قانون تجارت آمده است، در شرکت‌های سهامی عام، ارزش اسمی هر سهم عادی نباید از ۱۰,۰۰۰ریال تجاوز کند. ارزش اسمی هر سهم شرکت از تقسیم سرمایه آن شرکت بر تعداد سهام آن به دست می‌‌آید.

ارزش اسمی = تعداد سهام منتشره شرکت ÷ سرمایه شرکت

نکاتی در خصوص ارزش اسمی سهم:ارزش اسمی سهام یا  Par Value ارزش دفتری سهام یا Book Value
–  ارزش اسمی سهام متفاوت با ارزش بازار آن است و ارتباطی به‌هم ندارد. ممکن است سهام یک شرکت چندین برابر ارزش اسمی خود (بالاتر یا پایینتر) در بازار بورس یا فرابورس معامله شود.
– برای آن دسته از شرکت‌ها که قصد افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده دارند، لازم است قیمت هر سهم عادی آن‌ها بالاتر از ارزش اسمی قراربگیرد.
–  ارزش اسمی در اوراق مشارکت و اوراق قرضه با ارزش اسمی سهام عادی یکسان نیست و تفاوت دارد.

فهرست مطالب
مقدمه
ارزیابی سهام
۱) روشهای ارزیابی سهام بر اساس دارایی های شرکت
۱ـ۱) ارزش اسمی سهام ( Par Value)
نکاتی در خصوص ارزش اسمی سهم:ارزش اسمی سهام یا Par Value ارزش دفتری سهام یا Book Value
۱ـ۲) ارزش دفتری (Book Value )
چند نکته در خصوص ارزش دفتری سهم
۱ـ۳) ارزش سهام بر مبنای خالص ارزش داراییها ( Net Asset Value)
۱ـ۴) ارزش تصفیه ای سهام ( Liquidation Value)
۱ـ۵) ارزش جایگزینی (Replacement Value )
2) روشهای ارزیابی سهام بر مبنای دیدگاه سودآوری
۱ـ۲) ارزیابی سهام برای یک دوره نگهداری
ارزیابی بر اساس دیدگاه سودآوری شرکت
۱- ارزش ذاتی سهام
چند نکته در خصوص ارزش ذاتی سهام: ارزیابی بر اساس دیدگاه سودآوری شرکت
۲- ارزش‌گذاری به روش محاسبه P/E
عوامل تاثیر گذار بر نسبت P/E
ارزش‌گذاری به روش محاسبه P/E

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD , PDF

تعداد صفحات تعداد صفحات: 14

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.