جزوه درسی تعمیرات مکانیکی 2
جزوه درسی تعمیرات مکانیکی 2 دانشگاه علمی کاربردی تبریز به بررسی مباحث اساسی در زمینه نگهداری و تعمیرات مکانیکی می پردازد. این جزوه شامل موضوعاتی چون نحوه نصب و راهاندازی تجهیزات، هم محوری شفت ها، و بررسی انواع چرخ زنجیر و زنجیرها است.
مقدمه:
تعمیرات مکانیکی در صنعت یکی از عوامل کلیدی برای حفظ و افزایش عمر مفید تجهیزات و دستگاهها است. در این جزوه درسی که به عنوان منبعی برای دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی تبریز تهیه شده است، به بررسی دقیق اصول و روش های تعمیرات مکانیکی پرداخته میشود. هدف این جزوه، آموزش مهارت های لازم برای انجام تعمیرات مکانیکی به صورت اصولی و مبتنی بر استانداردهای صنعتی است.
در این جزوه، مباحث متنوعی از جمله نحوه نصب و راهاندازی تجهیزات، چرخ زنجیرها و زنجیرها، و همچنین هم محوری شفتها مورد بررسی قرار گرفته است. هر یک از این مباحث با جزئیات کامل و همراه با مثال های کاربردی توضیح داده شدهاند تا دانشجویان بتوانند با مفاهیم اساسی آشنا شده و مهارت های عملی خود را در این زمینه تقویت کنند.
سر فصل های جزوه:
- چرخ زنجیر و زنجیر
- نحوه نصب و راه اندازی و انتقال تجهیزات
- محورها و شفت ها(نحوه هم محور کردن شفتها)
دستگاههای زنجیر دار
محرکه های زنجیری در دستگاه های مانند تسمه نقاله و ماشین ها ی خودکار و ماشین الات سنگین و دستگاههای فتوکپی و …استفاده می شود .دوچرخه مثال ساده دیگری است که در آن از سیستم محرک زنجیر استفاده می شود که زنجیر باعث انتقال انرژی مکانیکی از پدال به چرخهای عقب می شود .سیستم های محرک زنجیر از نوع محرک زنجیر از نوع محرک مثبت می باشد یعنی این محرک که شامل زنجیر و چرخ زنجیر است هیچ لغزش یا خزشی روی همدیگر ندارند و فقط تماس غلطشی بین دنده های چرخ زنجیر و خود زنجیر اتفاق می افتد با این عمل اصطکاک در این سیستم کم شده و راندمان و انتقال قدرت با کیفیت بالا و مقدار بالا انتقال می یابد و صورت میگیرد .
زنحیرهای غلطکی در دو ساختار متفاوت وجود دارند:
- بصورت پرچ شده Riveted
- اشپیل شده Cottered
یک زنجیر از طول زنجیر و رشته های متفاوت ساخته شده که این دسته ها از نوع مخصوصی به صورت اتصال پین بنام (لینک های اتصال)یا اتصال اصلی استفاده میشود .
صفحات لینک های اتصال نیز توسط گیره های فنری پایین های اشپیل شده در محل خود نگه داشته می شوند این گیره ها ی فنری اشپیل شده کار مونتاژ و دمونتاژ رو آسانتر می کنند.به دلایل فواصل ثابت مراکز شفت ها (شفت محرک و متحرک) و یا دلایل دیگر قابل تغییر نبودن فواصل در شفت از اتصال مخصوص دیگر به نام اتصال offset استفاده میشود که در این اتصال باعث افزایش یا کاهش طول زنجیر به اندازه نصف لینک اتصال میشود .
به طور کلی یک رشته زنجیر از اتصالات پینی و غلطکی تشکیل شده است که اتصالات پینی در داخل اتصالات غلطکی قرار گرفته و رشته زنجیر به صورت اتصالات یکی در میان غلطکی و پینی تشکیل می دهد.
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 22
پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.