دانلود مقاله کرم خوردگی دندان
دانلود تحقیق و مقالات رشته پزشکی با عنوان دانلود مقاله کرم خوردگی دندان در قالب ورد و قابل ویرایش و در ۴۴ صفحه گرد آوری شده است. در زیر به مختصری از آنچه شما در این فایل دریافت می کنید اشاره شده است.
کرم خوردگی دندان
یکی از عوارض و مشکلات بشر امروز کرم خوردگی دندان است که روز به روز زیادتر شده دندان را فاسد و پوسیده نموده تولید درد شدید مینماید که گاهی با ورم لثه و آبسه دردناک توأم است.
دندان عضو حساسی است که در اثر عدم توجه و مراعات نکردن اصول بهداشت ممکن است ایجاد ناراحتی و درد شدید کرده باعث زشتی صورت و ضعف بینایی و عوارض ریوی و قلبی و ضعف شدید اعصاب شود کبد و کلیهها را خراب کرده و در دستگاه گوارش تولید اختلال نماید و گاهی ممکن است تولید سردرد شدید و عوارض رماتیسمی کند بطوری که پزشکان را در تشخیص علت بیماری دچار اشتباه و سردرگمی نماید. یکی از علل پوسیدگی و کرم خوردگی دندان ماندن ذرات غذا مخصوصاَ غذاهای شیرین و گوشتی در لابهلای دندان است و این ذرات در اثر ماندن و گندیدن تولید عفونت مینماید و این عفونت باعث فساد لثه و دندانها میشود. علت دیگر پوسیدگی و کرم خوردگی دندانها سستی و از بین رفتن مینای آنهاست که از فلز فلوئور ترکیب شده است فلوئور در معادن به مقدار زیاد و در آب به مقدار کمی وجود دارد در قدیم املاح آن در بعضی از آب قناتها از جمله قنات دانشگاه تهران و قنات مقصود بیک در تجریش زیاد بود ولی با لولهکشی آب تهران مقدار آن بسیار کم شده که این امر موجب شده تا روزبهروز پوسیدگی دندان در این شهر زیاد شود در بعضی از کشورها برای پیشگیری از کرمخوردگی دندان مقدار کمی از املاح این شبه فلز را به آب آشامیدنی اضافه مینمایند خوشبختانه در آب آشامیدنی بعضی از شهرها و دهات ایران از این املاح به مقدار کافی وجود دارد که از آن جمله میتوان شهر اردبیل و دهات شاهسون نشین را نام برد.
مینای دندان از شبه فلز فلوئور تشکیل شده و کمی و زیادی این شبه فلز است که دوام آن را کم و زیاد مینماید زیادی شبه فلز فلوئور دندان را زرد و طلایی مینماید و اگر شنیده باشید بعضی از حیوانات دارای دندان طلایی هستند و یا دندان جلوی شخصی طلایی رنگ است اثر این شبه فلز است بنابراین استحکام آن با رنگ دندان اثر معکوس دارد یعنی دندانهای سفید کم دوامتر از دندانهای زرد است.
اثر چای و دخانیات در دندان
چای مخصوصاَ چای جوشیده دارای کمی فلوئور میباشد و کسانی که چای پررنگ و غلیظ میخورند دارای دندانهای زرد بوده و کمتر به پوسیدگی دندان مبتلا میشوند و برعکس معتادان به کشیدن دخانیات دندانهایشان در اثر نیکوتین توتون زرد میشود دارای لثههای خراب و مریض بوده و زودتر از اشخاص غیر معتاد به درد دندان مبتلا شده و آنرا از دست خواهند داد. مبتلایان به ضعف کلیه که املاح بدن خود را کمتر از دست میدهند فلوئور بدن خود را کمتر خارج کرده و دندانهایشان دیرتر کرم میخورد روی همین اصل دارو سازان و دندانپزشکان افزودن این شبه فلز را به آب و یا نمک توصیه مینمایند. کارخانجات سازنده خمیر دندان نیز از این اصل استفاده کرده خمیر دندانهایی فلوئوردار ساخته و به بازار فرستادهاند که تأثیر زیادی ندارد و حتی برای اینکه این شبه فلز بهتر جذب دندان شود مسواکهای برقی را بکار بردهاند که زیاد مفید نبوده و تنها را استفاده خوردن املاح به مقدار خیلی کم از راه آب و غذا است.
دندانشویهها (سنونها)
دارو سازان سنتی قدیم ایران نخستین دانشمندانی بودند که در فکر بهداشت دندان افتاده و نسخههایی جهت حفظ آن اختراع کرده و به نام سنون ساخته و در اختیار بیماران قرار دادهاند.
سنون چیست؟
در زبان عربی به دندان سن و به داروهای مفید برای آن سنون میگویند و آنها شامل دندانشویهها، خمیرهای دندان و گرد دندان میباشد و در اینجا از سنونهایی صحبت میکنیم که برای جلوگیری از پوسیدگی دندان مفید میباشند و داروی اصلی این مقصود ترکیباتی است که دارای شبه فلز فلوئور باشند. داروسازان و دندانپزشکان قدیم ایران با اینکه از وجود این شبه فلز آگاهی نداشتن با وجود این از راه تجربه برای این کار از ترکیباتی استفاده کرده و تجویز نمودهاند که دارای مقدار فلوئور طبیعی میباشند. این شبه فلز در طبیعت علاوه بر معادن به مقدار کافی در آب دریا و ترکیبات بدن حیوانات دریایی وجود دارد مخصوصاَ در استخوان ماهیها و جلد صدفهای دریایی و فرآوردههایی که از دریا به دست میآید که یکی از مهمترین آنها کف دریا است و آن صدف موجود در بدن جانوری دریایی به نام ماهی مرکب است که از دسته نرمتنان میباشد. صدف این جانور برخلاف سایر نرمتنان دیگر که خارج بدن آنها میپوشاند نیست بلکه به صورت تیغه کم و بیش پهن و ضخیم بوده و در پشت حیوان در زیر جلد قرار دارد و پس از مرگ جانور به صورت جسم سخت و بادوامی میماند و چون به علت داشتن خلل و فرج زیاد از آب سبکتر است در روی آب دریا شناور شده و با کمک امواج دریا به سوی ساحل روانه میگردد ساکنان کنار دریا آنها را جمعآوری کرده و به نام کف دریا به فروش میرسانند این صدف دارای املاح زیاد دریایی از جمله فلوئور میباشد که به علت طبیعی بودن قابل جذب بدن انسان بوده و مینای دندانها را محکم و با دوام مینماید. کف دریا بهآسانی نرم میشود و چون روی آن مایعات ترش مثل سرکه و آبلیمو بریزند ایجاد جوشش کرده و املاح آن حل شده و قابل استفاده و جذب میشوند این گرد برای جلوگیری از کرمخوردگی دندان و سخت شدن مینای آن فوقالعاده مؤثر است.
سرطان
سلولهای سرطانی ۵۰ درصد اکسیژن در دسترس را استفاده میکنند و بقیه را محصولات متابولیکی به دست میآورند حدود ۳۵درصد از اکسیژن باقیمانده در تشکیل لاکفات دخالت میکند.
ریبوزوم:
تعداد ریبوزومهای آزاد سلولهای سرطانی بیشتر است. تولید پروتئینها آهنگ سریعتری پیدا کرده زیرا راههای آنابولیکی سلول خالیتر شد و نسبت رشد نیز افزایش مییابد.
ترشح آمزیمی سلولها کاهش یافته و فقط ساخت و پروتئینهای دوران جنینی روند عادی خود را طی میکند.
شبکه آنوپلاسمی
چنین به نظر میرسد که غشاهای مختلف در سلول متحمل تغییراتی میشوند که خود باعث ایحاد بدخیمی در سلول میگردد.
هسته:
توزیع کروموزومی در داخل هسته ممکن است طیبعی باشد. احتمال جهشهای متعدد وجود دارد. این تغییرات خود در روی قدرت تکثیر سلولی تأثیر میگذارد. هسته از حد طبیعی بزرگتر بوده، فضاهای زیادی را اشغال کرده و اشکال غیرطبیعی دارد. در فعالیت تولید سلول افزایش مییابد. در بسیاری از مواقع تغییرات کروموزومی دیرتر و در هنگام شکلگیری یک تومور ظاهر میگردد.
تقسیم سلولی:
سلولهای سرطانی در مقایسه با سلولهای طبیعی از طول عمر بیشتری برخورداراند. سلولهای طبیعی به دنبال انجام عمل ریپلیکاسیون و باقیماندن طولانی در مرحله GO پیر میشوند. و در نهایت میمیرند اما سلولهای سرطانی بدون اینکه پیر شوند به عمل ریپلیکاسیون اداامه داده و اصلاَ وارد مرحله GO نمیشوند. عمل اصلی سلولهای سرطانی ریپلیکاسیون است. معمولاَ سلولهای سرطنی سریعتر وارد سیکل تقسیم سلولی میشوند. اما تقسیم آنها با سلولهای طبیعی تفاوتهایی دارد. تفاوت در این جاست که فقط ۵۰ درصد باقیمانده به ریپلیکاسیون ادامه میدهند.( در مقایسه با ۱۰ درصد از سلولهای نرمال). تعداد زیادی از سلولهای بدخیم در مرحلهG1 و G2بول میشود. اینها همان دستهای از سلولها هستند که به مرحله استراحت وارد میشوند و کمتر تحت تأثیر رادیوتراپی و شیمیتراپی قرار میگیرند.
متاساز
از خصوصیات مهم سلولهای نئوپلاستیک، قدرت آنها در گسترش به نقاط دوردست است که به این حالت متاساز میشود. سرطانهای گوناگون در انسان نه فقط از نظر تمایل به متاساز بلکه از نظر جایگاه متاساز نیز متفاوتاند. یکی از عوامل مؤثر در ایجاد متاساز عبارت است از: کم بودن چسبندگی سلولهای توموری به یکدیگر ک بهعلت کاهش ایجاد سموزم در بین سلولها و نیز فقدان بعضی پروتئینها در سطح سلولهای توموری و بدخیم است. بعلاوه سلولهای توموری دارای تحرک موضعی زیادتری بوده است و آنها هم شاید به علت بیشتر بودن پروتئینهای قابل انقباض در این سلولهاست. به این دو دلیل سلولهای سرطانی از توده اولیه به علت کاهش یا کمبودن چسبندگی و به دلیل تحرک موضعی بیشتر جدا میگردند و به سوی خون یا لنف در ناژ میگردند. انتقال سرطانها ممکن است از طریق استرومای همبندی احشاء، عروق لنفاوی، حفرات و مجاری بین فضاهای مغری نخاعی صورت گیرد.
رشد سلولی:
همانطور که میدانیم واحدهای تکشکیل دهنده بدن انسن سلول نامیده میشود. رشد موجود ز نده با لقاح و ایجاد سلول تخم آغاز شده و افزایش در اندازه سلول از طریق تقسیم سلولی خاص حاصل میشود. این خود گویای رشد و ترمیم و جایگزینی سلولی نیز هست.
غشاء سلول:
در غشاء سلول سرطان تغییرات متعدد و گوناگونی به وقوع میپیوندد کاهش یافتن پدیده بازداری یکی از مهمترین آنها است. در هنگام لمس سلولهای مجاور سرطانی، متحرک هستند. ارتباط یک سلول با سلولهای دیگر بطور قابل ملاحظهای کاهش میبابد. در میزان اتصالات زوزنهای و اتصالات محکم کاهشی به چشم میخورد. اگر چه سلول سرطانی خود مختار شده است، اما همچنان ارتباط فیزکی خود را باسلولهای دیگر حفظ میکند. غشاء سلول سرطانی دارای بار منفی در سطح خود است که بنظر میرسد باعث راندن سلولهای دیگر گردد. انتیژنهای غشاء سلول در حالت آمادهباش به سر میبرند. بنابراین ارتباط خود را با بقیه بدن قطع میکنند. بعضی از فاکتورهای رشد در سلولهای سرطانی یافت شدهاند که سبب چسبندگی سریع آنها گشته و این امر خود باعث تحریک گیرندهها و آمادهباش آنها میگردد و این اعتقاد وجود دارد که سرطان را میتوان بیماری غشاء نامید زیرا کنترلی روی تغییرات غشائی وجود ندارد.
اجسام سلولی:
میتوکندری: تغییرات ناگهانی سلولهای سرطانی برروی میتوکندیها اثر میگذارد.
گاهی میتوکندری متورم میشوند. دگرگونیهای متعددی در فعالیت متابولیکی سلول بوجود میآید متابولیسم سلول در مسیر سادهتری پیش میرود ک به کنترل کمتری نیاز دارد. گلوکز بیشتری در سلولهای سرطانی مصرف میشود که میتواند ناشی از انتقال سریعتر به داخل سلول یا اشکال در گلیکولیز باشد.
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 44
پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.