پاورپوینت استفاده از مواد شیمیایی در مواد غذایی
این پاورپوینت به بررسی انواع مواد شیمیایی مورد استفاده در مواد غذایی، شامل نگهدارنده ها، آنتی اکسیدان ها و اثرات آنها بر سلامت و کیفیت مواد غذایی می پردازد.
مقدمه
افزودنی های مواد غذایی عبارتست از:یک جسم یا مخلوطی از اجسام غیر از ترکیبات غذا که در نتیجه تولید، فرآیند کردن ذخیره سازی یا بسته بندی وجود داشته باشد. اما در سالهای اخیر سازمان F.D.A چنین تعریفی را ارائه نموده است: «هر جسمی که بطور عمومی مصرف گردد،می بایست نتایج مستقیم یا غیر مستقیم از مصرف آن عاید ویا جزءِ ترکیبی مواد غذایی گردد ویا بر ویژگیهای هر ماده غذایی تأثیر گذارد (تأثیر بر تولید، ساخت، آماده کردن، فرآیندکردن، بسته بندی، تیمار کردن، حمل و نقل یا نگهداری ماده غذایی)»
در سال 1977میلادی یک متخصص تغذیه به نام «دزروزیر»در کتاب تکنولوژی نگهداری مواد غذایی به لیست افزودنی های شیمیایی که توسط اداره نظارت بر مواد غذایی ودارویی آمریکا منتشر شده،اشاره کرده است.
این مواد شامل :
عمل آورنده،طعم دهنده و تشدید کننده طعم، امولسیون کننده و نگهدارنده و توسعه دهنده، و…می باشند که در اینجا به برخی از آنها اشاره می گردد.
مواد نگهدارنده
مواد نگهدارنده عبارتست از موادی که بتوانند عوامل فساد را منهدم ویا فعالیت آنها را متوقف وحالات فساد را پنهان کرده یا به تعویق بیاندازد.به عبارت دیگر مواد نگهدارنده موادی هستند که از تغییرات نامطلوب موادغذایی جلوگیری نموده وبتواند دگرگونیهای نامطلوب موادغذایی را مخفی ویا خنثی نماید.
در سالهای اخیر،سازمان F.D.Aمواد نگهدارنده را چنین تعریف کرده است:هر جسمی که بطور عمومی مصرف گردد،می بایست نتایج مستقیم یا غیر مستقیم از مصرف آن عاید ویا جزءِ ترکیبی موادغذایی گردد ویا بر ویژگیهای هر ماده غذایی تأثیر گذارد.
مصرف مواد نگهدارنده شیمیایی چنانچه شواهد تاریخی نشان می دهد از زمان های بسیار قدیم متداول بوده وبا پیشرفت صنایع تیه مواد غذایی در نیم قرن اخیر مصرف آن رایج تر وزیاد تر شده است.بطوری که در حال حاضر در اکثر کارخانجات تولیدکننده مواد غذایی،برای حفظ ظاهر ومرغوبیت تولید از آن استفاده می کنند.
مصرف نوع ماده نگهدارنده برحسب نوع محصول وانواع باکتریها وآنزیم ها ودیگر عوامل فساد متفاوت است ومصرف بیش از حد مجاز آن مضر بوده وباید تحت نظارت وکنترل دقیق باشد.
مواد نگهدارنده شیمیایی را غالباًبه سه گروه تقسیم می کنند:
1- مواد نگهدارنده آلی و شیرین
2- مواد نگهدارنده معدنی
3- موتد نگهدارنده معمولی
فهرست مطالب:
مقدمه
مواد نگهدارنده
مواد نگهدارنده شیمیایی
۱- مواد نگهدارنده آلی و شیرین
بنزوات
استراسیدوانیلیک
گلیکول
پروپیونات های اسید چرب
اسیدمنوکلرواستیک
۲- مواد نگهدارنده معدنی
نیتریت و نیترات
اثرات نیترات ونیتریت
سولفیت ها و انیدرید سولفوریک
فسفات ها
مهمترین مواد استعمال فسفات
بورات ها
هیپوکلریت ها
۳- موتد نگهدارنده معمولی
مواد قندی در تهیه کالباس های خام
نمک طعام
سرکه
املاح اسیدهای خوراکی
گلوکونودلتا لاکتون (G.d.I)
دود دادن
آنتی اکسیدان ها
مناسب جهت استفاده دانشجویان رشته صنایع غذایی
در قالب فایل پاورپوینت و قابل ویرایش
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 33
پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.