تحقیق در مورد حزب چیست
این تحقیق در مورد حزب می باشد. در این تحقیق مطالب کاملی در مورد تعریف حزب، کارکرد حزب، ویژگی ها و آثار حزب مورد بررسی قرار می گیرد. این تحقیق به دانشجویان رشته های علوم سیاسی، روابط عمومی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
حزب در سیاست سازمانی سیاسی است که به دنبال تأثیرگذاری در حکومت است، این تأثیرگذاری معمولاً از طریق نامزد کردن کسانی با دیدگاههایی همسو با حزب برای کسب مسئولیتها و مناصب سیاسی صورت میپذیرد. احزاب در فعالیتهایی نظیر کارزارهای انتخاباتی، پژوهشهای آموزشی یا اعتراضهای سیاسی مشارکت میجویند. احزاب معمولاً به دنبال به کار بستن ایدئولوژی خاص یا دیدگاهی مشخص هستند که با اهدافی معین در ساختار و برنامه هایشان ذکر شدهاست و باعث پدیدآیی افرادی با اهداف یکسان حول محور حزب میشود.
تعریف
حزب یک پدیدهی اجتماعی و تاریخی است و مانند هر پدیدهی اجتماعی – تاریخی دیگر، معنا و مفهومش تابع زمان و مکان است. در مقطع زمانی حاضر، ساختار تشکیلاتی، استراتژی و اهداف سازمانی که تحت عنوان حزب در یک کشور توسعهنیافته به فعالیت میپردازد، متفاوت با سازمانی است که تحت همین نام در یک کشور درحالتوسعه یا توسعهنیافته فعالیت میکند. لذا یافتن مفهومی واحد که واجد خصوصیات کلی چنین پدیدهای باشد تا حدودی دشوار مینماید.
کارکردهای اصلی یک حزب
1- حزب بهمثابه سازمانی بازتابانندهی نیازها و خواستههای بنیادین یک لایه و یک طبقهی اجتماعی.
2- حزب بهمثابه عنصری تعاملی بین حکومت – قدرت مستقر – از یکسو و جامعهی مدنی و تودههای مردم از سوی دیگر.
3- حزب بهمثابه بستری برای تعلیم و رشد افرادی تشکیلاتی و تحلیلگر جهت مدیریت کلان.
4- حزب بهمثابه حضور یک هویت جمعی شناسنامهدار جهت تسهیل شناخت اجتماعی.
اینکه این کارکردهای چهارگانه تا چه حدی لازم و ملزوم یکدیگرند و با هم چه ارتباط سازوارهای دارند بحثی جداگانه است که در این نوشتار به آن پرداخته نخواهد شد. ولی ذکر یک نکته ضروری بهنظر میرسد و آنهم اینکه هرکدام از کارکردهای مذکور برای یک حزب به منزله پایهای است برای یک میز. حزبی میتواند با ثبات و استمرار باشد که کارکردهای گفتهشده در آن محقق گردد و در غیر اینصورت تعادل نخواهد داشت و تدریجاً بهسمت سترونشدن پیش خواهد رفت.
پرسش این است که در جامعهی کنونی ما که به باور بسیاری از صاحبنظران جامعهای در حال گذار از مناسبات و روابط فرهنگی – اقتصادی کهن به مناسبات و روابط فرهنگی – اقتصادی مدرن است، تا چه میزان شرایط برای تحقق کارکردهای چهارگانهی برشمردهشده وجود دارد. بهعبارت روشنتر، حزب پاسخ به کدام نیاز بر زمینماندهی کنونی جامعه است.
گفته شد که نخستین کارکرد یک حزب آن است که نیازها و خواستههای یک لایه و یا یک طبقهی اجتماعی و یا حتی لایهها و طبقاتی را بازتاب دهد، بدیهی است قبل از شکلگیری، تداوم و احراز هویت واحد یک لایه یا طبقهی اجتماعی امکان تجمیع نیازها و خواستهها و هدایت آنها وجود ندارد. اگر در جامعهای طبقات اجتماعی دائماً دچار بیثباتی، تغییر مرزها، حرکات ژلهای و نابودی قرار داشته باشند، امکان احراز هویت واحد و خودآگاهی نسبت به این هویت و سرانجام نیاز هدایتشده وجود ندارد.
تا حدودی این اتفاق نظر وجود دارد که در جامعهی ایران، حتی قبل از عصر اقتصاد نفتی رابطهی علت و معلولی ثروت و قدرت معکوس بوده است.. معمولاً در جوامع باثبات نسبی از زمانیکه انباشت ثروت امکانپذیر گردیده است، قدرت محصول ثروت بوده است. لایهها و طبقات اجتماعی به میزانی که به منابع ثروت دسترسی داشتهاند، در قدرت تاثیرگذار بوده و سهمی از آن را به خود اختصاص دادهاند. ولی در جامعهی ما بهدلایل تاریخی که یادآوریآن ضرورتی ندارد، ثروت محصول قدرت، آنهم قدرت متکی به زور عریان بوده است. در این سرزمین ظاهراً مالکیت بر دستآوردهای اقتصادی تقدسی نداشته و آنچه مقدس بوده است، و امکان تعرض به آن جز با زوری بیشتر مقدور نبوده است، قدرت مبتنی بر زور عریان بوده است.
فهرست مطالب
مقدمه
تعریف
کارکردهای اصلی یک حزب
نظم و مقررات
منابع مالی حزب
رنگها و نمادهای احزاب
نتیجه گیری
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 23
پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.