تحقیق در مورد زنبور عسل و زنبورداری
این تحقیق در مورد زنبور عسل می باشد و پس از معرفی زنبور عسل و تشریح ساختمان بدن آن ، به بیان روش های پرورش زنبور عسل پرداخته خواهد شد. این تحقیق به دانشجویان رشته های کشاورزی، دامپروری و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.
مقدمه
زنبور عسل یکی ازحشرات مفید برای انسان است که متعلق به رده دوبالان میباشد. زنبور عسل خیلی پیش از انسان در روی زمین بوجود آمده و زندگی میکرده است. زنبور عسل حدود ۱۵۰ میلیون سال قبل وجود داشته و مشغول زاد و ولد بوده است.
منتها با این تفاوت که در آن فاقد یک زندگی اجتماعی بوده و مثل خیلی از زنبورهای غیر عسلی امروزی ، زندگی انفرادی داشته و هر زنبور لانه مخصوص بخود را داشته و در آن زندگی میکرده است. کندو محلی است که زنبورها در آن تولد یافته ، کار کرده ، خواهران و برادران خود را پرورش داده و مواد غذایی لازمه را در آن انبار و ذخیره میکنند. زنبور عسل دارای نژادهای مختلف است و ساختمان بدنی پیچیدهای دارند.
عسل حاوی بیش از هفتاد ماده مفید برای بدن است . اساساًعسل از: گلوگز ،فروکتوز و منوساکارید ها ساخته شده است .همچنین عسل دارای آنزیم های مفید مانند : آمیلاز ها ، سوکراز ، کاتالاز و… بوده و در رده بندی غذاهای سرشار از آنزیمها مقام نخست را به خود اختصاص داده است . ضمن اینکه مواد معدنی مختلفی مانند: کلسیم ، سدیم،پتاسیم ،منیزیم،آهن وکلر و … نیز در عسل یافت می شود .عسل بعنوان یک ماده کامل غذایی همچنین دارای انواع ویتامین ها (B1،B2،B3،B5،B6،C،E،K) ،اسید های آلی (اسید مالیک ،وینیک ،سیتریک ،لاکتیک و اگزالیک )و پروتیین ها بوده و می تواند ۳۱۵ تا ۳۳۵ کیلو کالری انرژی (به ازای ۱۰۰ گرم )تولید نماید.
از دیگر سو عسل دارای خواص درمانی ،ضد عفونی کنندگی و حفاظت از مواد آلی در مقابل تجزیه و فساد می باشد.ابن سینا در کتاب قانون،در مورد معجون فلاسفه (تهیه شده با عسل ) می نویسد :«…در هنگام زیاد شدن بلغم ،اندرون را تقویت ،نیرو را زیاد ،اشتها را باز می کند،عسل،خوراکی است که جوانی را جاویدان می سازد،حافظه را نیرو مکی بخشد و گذشته را در خاطره زنده می کند،اندیشه راپاک و زبان را می گشاید.»
کلیه موارد مطروحه ،اهمیت استفاده از عسل بعنوان یک مواد غذایی قوی و همچین داروی طبیعی را خاطر نشان میسازد.از دیگر سو با عنایت به رشد جمعیت و تنوع محصولات تولیدی و بالا رفتن سطح رقابت در زمینه عرضه انواع محصولات غذایی ،بهبود مستمر کیفیت محصولات و ایجاد تنوع در عرضه مناسب تر ،از مواردی هستند که بایستی هر چه بیشتر مد نظر قرار گیرد.رعایت این موارد می تواند منجر به دسترسی آسان و ارزان مصرف کننگان به مواد غذایی شود.طی فرایند پرورش و نگهداری زنبور عسل، همچنین اقدام به ازدیاد کندو ها میشود که ایم عمل به منظور ترمیم تلفات و فروش انجام می پذیرد. در مناطق گرمسیری حتی میتوان از هر کندو یک بچه کندو گرفت.
با اجرای این طرح ، علاوه بر کسب سود مناسب اقتصادی می توان بستر مناسبی را برای اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر را فراهم آورد .
فهرست مطالب
مقدمه
ساختار بدن زنبور عسل
سر
سینه
شکم
غده های مهم
ملکه
زنبور نر
زنبور کارگر
وظایف زنبورکارگر
نژادهای زنبور
زنبور هندی Aspis Indica
زنبور درشت Apis Dorsata
زنبور ریز Apis Florea
زنبور عسل معمولیApis Meaifica
آفات و بیماریهای زنبور عسل
زنبور عسل و باروری گلها
زنبورداری
زنبورداری را از کجا شروع کنیم؟
کندو
انواع کندوها
انتخاب محل زنبورستان
۱- شرايط آب و هوايي
۲- پوشش گياهي منطقه
۳- اهميت وجود منبع آب سالم در اطراف زنبورستان
۴- بهداشت منطقه زنبورستان و اهميت آن
۵ – آلودگيهاي صوتي و بوهاي نامطلوب
۶- اهميت دور بودن کافي زنبورستان ازنقاط مسکوني
۷- اهميت رعايت فاصله زنبورستان ها از هم
۸- نياز زنبورستان به حصار
۹- ميزان نزديکي زنبورستان به جاده
۱۰- بهترين مناطق استقرار يک زنبورستان
۱۱- استقرار زنبورستان در کنار دريا يارودخانه
۱۲- سطح زنبورستان و استقرار کندوها روي پايه يا سکو
۱۳- فاصله کندوها از هم در يک زنبورستان
۱۴- مکان زنبورستان در رابطه باسمپاشي باغ ها و مزارع
۱۵- جهت استقرار کندوها درزنبورستان
۱۶- محافظت کندوها از عوامل نامساعد جوي و محيطي
۱۷- مسافت مکان جديد زنبورستان تا مکان قبلي
۱۸- رابطه کندو و مساحت زنبورستان
۱۹ – نحوه استقرار کندوها در زنبورستان
۲۰- زنبورستان در مناطق گرمسيري
زنبورداران- اسفاده از تلفن همراه = گمراهی زنبورها در مسیر
رفتار با زنبورها
۳ نکته مهم در هنگام بازدید کندوها
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 24
پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.