اقدام پژوهی چگونه توانستیم اختلال رفتاری آشغال خوری را در دانش آموز اتیسم کاهش دهیم
این اقدام پژوهی به بررسی و اجرای راهبردهای مؤثر در کاهش اختلال رفتاری آشغال خوری در دانش آموزان اتیستیک می پردازد. با شناسایی علل اصلی این اختلال و استفاده از روش های آموزشی و درمانی، به بهبود مهارت های ارتباطی، افزایش اعتماد به نفس و موفقیت تحصیلی دانش آموز کمک شده است.
چکیده
هدف این پژوهش ارائه و اجرای راهبردهای مفید و موثر در کاهش اختلال رفتاری اشغال خوری در دانش آموز اتیستیک بوده است، که در این راستا از جمله اهدافی را که با این اقدام پژوهی پیگیری نمودیم عبارت بودند از ترفع یا کاهش اختلال رفتاری اشغال خوری، پیشگیری از مشکلات و بیماری های جسمی، پیشگیری از اسیب روانی و عدم اعتماد به نفس، بهبود مهارت های ارتبانی و تعاملات اجتماعی، افزایش پیشرفت و موفقیت تحصیلی در دانش آموز مورد پژوهش، بدین منظور پس از مشاهده اختلال رفتاری پیکا در دانش آموز اتیستیک، اطلاعات جامعی از طریق روش های جمع آوری اطلاعات مانند مشاهده.مصاحبه. پرسشنامه افراد متخصص، کتاب ها و منابع مختلف، جمع آوری گردید که پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده عواملی به عنوان علل اصلی اختلال رفتاری آشغال خوری در دانش آموز شناسایی و مشخص گردید.
از جمله مشکل ذهنی و نقص در دامنه توجه داشتن اختلال اتیسم، ضعف اعتماد به نفس و احساس کم ارزشی، در دسترس نبودن خوراکی های مورد علاقه کودک، علاقمندی کودک به برخی از خوراکی ها مشکل در بیان نیازهایخود، عدم ارتباط کلامی و غیر کلامی با دیگران، بی توجهی خانواده نسبت به فرزند خود، عدم همکاری خانواده با مدرسه، تبعیض والدین بین فرزندان و … با شناسایی این عوامل راه حل هایی جهت کاهش اختلال رفتاری اشغال خوری در دانش آموز به کار گرفته شد که از جمله ی آن ها انجام فعالیت های آموزشی و تربیتی به صورت تیمی، استفاده از روش های آموزشی و درمانیPECS . PRT , Social stories , ABA. TEACCHو جلب همکاری خانواده و ارائه ی راهبرد های آموزشی به آنان استفاده از روش های تقویت رفتارهای مغایر، خاموشی، قصه درمانی، موسیقی درمانی ، تشویق.
استفاده از فیلم های کارتونی و فیلم های آموزشی مربوط به آموزش مسائل بهداشتی و خوراکی های مفید و غیر مفید استفاده از تصاویر آموزشی و در نتیجه ی اجرای راهکارهای انتخابی و یا مشاهده و ثبت تغییرات حاصل در وضعیت دانش آموز در فرم های پیشرفت رفتاری، آموزشی، توانبخشی و تربیتی و مقایسه ی وضعیت دانش آموزان در ابتدا و انتهای سال تحصیلی، پیشرفت ها و نتایج مثبت بوجود آمده در رفتار دانش آموز حاکی از این بود که اختلال رفتاری أشغال خوری در دانش آموز نسبت به توانمندی های وی به طور چشمگیری کاهش یافته بود از مشکلات و بیماری های جسمی کودک کاسته شده بود.
اعتماد به نفس و احساس خود ارزشمندی در دانش آموز افزایش یافته بود. پیشرفت و موفقیت تحصیلی دانش آموز افزایش یافته بود فشار ها و هیجانات روحی و عاطفی دانش آموز کاهش یافته بود. مهارت های ارتباطی و تعاملات اجتماعی دانش آموز نسبت به توانمندی های وی به طور چشمگیری افزایش یافته بود.
فرمت فایل: PDF
تعداد صفحات: 35
پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.